17 Mayıs 2014 Cumartesi

Creed- Royal Oud EDP / 2011




























Yeni yorum...

Creed- Fransız kolonya ve parfüm üreticisidir. Şimdi Creed- Royal Oud ( Kraliyet Öd ) isimli parfümü konuşacağız. Öd ağacı, baharatlar, odunsu notalar, reçineler, aromatik otlar,  turunçgiller ve amber bu parfümü şekillendiriyor. Tatlı, kremsi, yumuşak, sıcak ve ferah esintileri vardır. Oryantal- fujer grubunda gösteriliyor. Ama bence oryantal- odunsu grupta yer alır.

Üst- limon, pembe biber, bergamot,

Orta- sedir ağacı, kasnı otu sakızı, melek otu,

Alt- agar ağacı ( öd ağacı ), sandal ağacı, misk.

Creed- Royal Oud isimli parfüm turunçgilli- biberli gayet tatlı ve ferah açılışa sahiptir. Limon, bergamot, biber / pembe biber algıladım. Sonrasında limonlu sedir ağacı sahne alacak ve parfümün tüm katmanlarında baskın olacaktır. Bununla birlikte yeşil ferah bitkiler ve sedir ağacı reçinesi kendini hissettiriyor. Yeşil aromatik otlar melek otu ve mate yaprağı olabilir. Kapanışta tatlı ve keskin öd ağacı- amber ikilisi bulunmaktadır. Bunlar bir saat sonra iyice yapışkan ve kremsi hale geliyor.

Creed- Royal Oud- yumuşak baharatlı- biberli tonlamalarıyla Modern tatlı baharatlı parfüm gibi kokuyor. Son bölüm hariç, diğer katmanlarda etkili olmayan öd ağacı notası da turunçgilli- baharatlı- yeşil aromalarla karıştığı için, Modern Arap tarzı parfümlerin en iyi örneklerinden birini sunuyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla baharatlı ve odunsu ( sedir ağacı, sedir ağacı reçinesi ) kısma geçiliyor ve tene yapışıyor. Bu arada dışarıya karşı kuvvetli fark edilirlik yapacaktır. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili kalıcılığı vardır. Bunda baharatlar, odunsu notalar ( sedir ağacı, öd ağacı ) ve amber söz sahibidir. Gene de ferah, yumuşak ve enerjik yapısı sayesinde tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygundur. Genele yayılan tatlılık rahatsız etmez. Aslında dengeli tatlılık ve uyumlu notalar görülür.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder