13 Mayıs 2015 Çarşamba

Sospiro- Accento EDP / 2011


























Sospiro- İtalyan niş parfüm firmasıdır. Bugün Sospiro- Accento isimli parfümü inceleme konusu seçtim. Pudralı, tatlı, kremsi, şekerli, şekerli ve enerjik yapıdadır. Meyveler ve çiçeksi notalar koku karakterinde önemli yer tutar. Ayrıca vanilya ve odunsu notalar da yardımcı elemandır. Oryantal- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- sümbül, ananas,

Orta- iris, yasemin, pembe biber,

Alt- vetiver, misk, paçuli, amber, vanilya.

Sospiro- Accento isimli parfümün açılışında sümbülteber ve iris gibi pudralı çiçekler dikkat çekmektedir. Bu çiçekler daha sonra tene oturma devresinde gayet sabunsu hale gelecektir. Kremsi meyveler, klasik ananas ve portakal olarak yapılanmış ve pudralı çiçeklerin hemen ardından geliyor. Devamında orta katmanda yeşil koku karakteri vardır. Yasemin ve leylak gibi yeşil çiçekler ve hatta yeşil kokan vetiver buna örnek verilebilir. En çok, yeşil koku formunu beğendim. Ferah ve enerjik kokuyor. Tatlı vanilya ve miskle kapanış gerçekleşiyor. Son bölüm yapay ve sentetik olmuş.

Sospiro- Accento- tatlı ve şekerli yapısından dolayı dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Böylece sonbahar- ilkbahar arası döneme, soğuk havalara ve akşam saatlerine uyar. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlenceleri için idealdir. Açılıştaki pudralı yapıya da, kullanma döneminde dikkat etmelisiniz. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcı olmakta. Pudralı, kremsi ve şekerli tonlamalar bunda etkilidir. Fark edilirliğinin özellikle dışarıya karşı yüksek olduğunu düşünüyorum.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder