15 Mayıs 2014 Perşembe

Hussein Chalayan- Airborne EDT / 2011
















Hussein Chalayan, İngiltere merkezli moda firması olarak, Comme Des Garcons' un bünyesinde alt bir markaymış. Şimdilik tek bir parfümleri bulunuyor= Chalayan Airborne.

Parfüm odunsu notalar, aromatik notalar, narenciye, baharat vurgularını taşıyor. Aromatik- turunçgil grubuna alınmış.

Üstte portakal çiçeği, bergamot, limon; ortada damla sakızı, ardıç meyveleri; alt notada tütsü, misk ve sedir ağacı bulunmaktadır.

Çok kaliteli, ekşimsi ve ferah limon kolonyası... Eyüp Sabri Tuncer... Parfümün özeti bu.

Tatlılıktan ziyade, ekşi, buruk ve keskin aromalar var. Kokusu düz bir çizgide ilerliyor. Baştan sona pek değişmiyor. İlk sıkışta limon kolonyasıvarî başlangıcı var. Dinamik, ferah, keskin turunçgil harmanı... Limon ve bergamot olarak tahmin ediyorum. Sonra aromatik- meyveli bir his var. Devamında odunsu notalar ve tütsü algıladım. Klasik Comme des Garcons odunsu notaları, son bölümde etkilidir. Biraz da misk algılanıyor. Burada koyu, buruk, karanlık tonlar var. Tenden de böyle ayrılmakta.

Tene oturup güzelleşmesi turunçgiller, tütsü ve odunsu bazlarla oluyor. Fazla beklentiye girmeden kullanılabilir. Güçlü aromaları var. Aromatik tarz her daim belirgindir. Tenimde kalış süresi 14 saate yakındır. Temiz, ferah, rafine, gösterişsiz bir kokusu var. Ortam ve faaliyet sınırlaması olmaz. Dozaj konusunda da rahat olursunuz. Fark edilirliği de fazladır. Her mevsim gider.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder