19 Eylül 2013 Perşembe

Dsquared2- He Wood Silver (Wind Wood) EDT / 2011 - Dağ Ormanı Esintileri


 
























modern parfüm 



Dsquared2 markasını tanıtır mısınız ?




Kanada merkezli moda markasıdır. Ayakkabı, aksesuar, parfüm, kıyafet koleksiyonu gibi ürünler üzerinde çalışıyor. İlk koleksiyonu Milano' da gerçekleşmiş.




Dsquared2- He Wood Silver parfümünü yorumlar mısınız ?



Bu parfümü aromatik- odunsu grubuna dahil edebiliriz. Aromatik, baharatlı, vanilyalı, dumanlı, odunsu nüanslar göstermekte. Harmanı=

Üst- Lavanta, adaçayı, tütsü,

Orta- Misk, muskat,

Alt- Vetiver, sedir ağacı, amber, vanilya.

Aslında dumanlı rayihalar parfümün geneline yayılmış : Tütsü ve lavantadan dumanlı- aromatik tonlar alınmakta. Kapanıştaki odunsu notalar ( sedir ağacı ), amber ve vanilyayla beraber zaten silme dumanlı hissiyat veriyor. Küçük ayrıntılar hariç, baştan sona koyu, buruk notalar var. Gene de rafine ve temiz bir kokusu olduğunu söyleyelim. Buradaki küçük fark, yumuşak baharatların ( karabiber, muskat ) parfüme tatlılık vermesidir.

Koku düzlemi= Soğuk aromatik bitkiler ( adaçayı, kişniş, fesleğen ), tütsü, tatlımsı baharatlar, odunsu notalar, baharatlı amber ve vanilya çizgisini takip etmekte. Neredeyse bütün aromalar alınıyor.

Derinlik ve konfor noktası= Baharatlar, odunsu notalar ve baharatlı amber biçimine giren; dumanlı, sıcak, yumuşak ve ahşapsı tonlamalara sahip katman diyebiliriz.




Tütsü ve aromatik bitkiler açılışa soğuk ve dumanlı bir hava vermiş. Misk- muskat- vanilya ekseninde baharatlı amber hissiyatı meydana gelmekte. Burada yumuşak, sevimli, sıcak, tatlımsı rayihalar algılanmakta. Parfümün karakteri, soğuk- dumanlı tondan bu defa sıcak- dumanlı aromalara dönüşüyor. Odun kullanımı ahşap hissi veriyor. Odun- tütsü, amber- tütsü, baharatlı amber- odun gibi karışımlar teninizde yer değiştiriyor ve kalıcılık ve kaliteyi yükseltiyor. Tenden de böylece ayrılıyor.

Sonbahar- kışa yönelik bir kokusu var. Notalar dengeli ve uyumludur. Tenimde kalıcılığı baharat- odun- amber rotasında 24 saate vardı. Dengeli sıkılmalıdır. Hassas burunlu kişileri rahatsız edebilir. Günlük kullanıma uyar. Özellikle akşamları davet ve kokteyller için idealdir.



Dsquared2- He Wood Silver isimli parfüm duygu dünyanızda nasıl çağrışımlar yaptı ?






Bu parfüm, Kanada' nın, görkemli ve yoğun orman örtüsüyle kaplı dağlarından esen soğuk rüzgarlara gönderme yapmak için tasarlanmış. Diyelim ki, orada kışın çok kar yağıyor. Bütün toprak örtüsü, dağların yüksek zirveleri, ağaçlar karla kaplanmış. Yoğun sis var, görüş mesafesi düşmüş. Siz burada ne yapabilirsiniz ? Kar lastiği ve zincir takılmış arazi araçlarınızla bu ormana gelip; kış günü, belki havanın açık ve güneşli olduğu bir Pazar günü, mangal ateşinde sucuk- ekmek yapabilirsiniz. Bu pikniğe gelirken hava şartlarına uygun giyinmek gerekir. Balıkçı yaka kazak, kürklü kaban, rahat kargo pantolon ve bunun içine giyilen eşofman altı,  rahat ve sağlam botlar vs.



Bu parfümün baharatlı katmanını oryantal tarza benzetenler de var. Doğulu bir çizgide olduğunu da söylüyorlar. Bence, Comme des Garcons- Wonderwood ve Hermes- Terre D' Hermes gibi modern tarza daha yakın duruyor. Yoğun ahşap ve duman rayihaları daha baskın olmuş.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder