8 Kasım 2013 Cuma

Calvin Klein One Shock






Klasik tarzı ve minimal tasarımlarıyla bilinen ABD kökenli moda markası Calvin Klein, mücevher, parfüm, kot pantolon, iç çamaşırı ve rahat kıyafet gibi ürünleriyle tanınıyor.

Calvin Klein One Shock, lüks modern tatlı baharat temalı bu parfüm ve Amouage Jubilation XXV Man' dan esintiler sunmakta. Oryantal- baharatlı- Obur/ Gurme grubuna girmekte. Genelinde tatlımsılık, baharat, tütün, amber ve aromatik nüanslar görülüyor. Harmanı şöyle sunulmuş=

Üst- lavanta, portakal, salatalık,

Orta- osmantus, kakule, fesleğen, biber,

Alt- misk, paçuli, amber, tütün, ağaçsı notalar.

Hemen söyleyelim= Tarçın- tütün notası Burberry London etkileri vermiş. Biraz metalik tatlı baharatlar, biberli notalar, tütün ve meyveli notalar da Amouage Jubilation XXV ' ten örnekler veriyor. Meyve notalarının ( incir, kayısı hissiyatı ) kuru tonlarda oluşu da, Azzaro Elixir Pour Homme' a atıf yapmakta.

Bu bilgileri verdik; çünkü, bu parfümde ortaya karışık, her şeyden biraz var. Önce bize neler anımsattığına bakmak istedik.

Parfüm yorumuna geçelim... Açılışta tatlı ve modern turunçgiller sahne alıyor. Biraz da meyvemsi etkiler var. Sonrasında tatlımsı bir lavanta, aromatik taze otlar, tatlı baharatlar ile tene iyice yerleşmekte. Kapanış ise amber- misk ikilisi, odunsu notalar, deri ve tütünle yapılmış.

Parfümün genelinde kremsi, yoğun bir tatlılık var. Baharat, turunçgil, meyve... Bunlar anlaşılıyor. Ne var ki, tütün ve deri notaları bile tatlımsı rayihalar vermekte. Ağaçsı notalar ve deri teması da tatlı ahşap tonlarına evrilmiş.

Detaylara bakalım= Tatlı ahşap- baharat- odunsu amber gibi ilginç bir kombinasyon görmekteyiz. Burada kuşkusuz kalite çıtası ve kalıcılık değerleri artıyor. Bir de çok lüks, modern ve insanı cezbeden bir rayihası söz konusu olmaktadır. Başta portakal ve salatalık beraber alınıyor. Canlı, dinamik ve hoş bir tatlılık var. Zaten, parfümü domine eden bu tatlılık hiç bayıcı ve boğuk değil. Aromatik otlara baharatlar karışmış. Tatlı baharatların içine kiraz- vişne gibi meyveler girmiş. Aralarda vanilyamsı notalar ve biber- kakule alınıyor.

Koku düzlemi bence şöyle olmuş= Turungil/ meyve notaları- aromatik otlar- baharatlar- amber- odunsu notalar- deri/ tütün. Tabiî hepsi de tatlımsılık veren notalar... Birbirinin içine geçmiş biçimde algılanmakta.

Derinlik ve konfor noktasını formüle edelim= Tatlı ahşap- baharat- odunsu amber notaları diyebiliriz. Bir mahzuru yok. Çok kompleks ve mükemmel bir yapı...

Kalıcılık değerleri tenimde, hem de kuvvetli nüanslarla 24 saati geçti. Her mevsime uygun bir yapısı bulunuyor. Modern, centilmen ve beyefendi bir parfüm... Sentetiklik, yapaylık barındırmıyor. Yalnızca, sabah saatlerinde fazla sıkılmamasına dikkat edilmelidir. Yoğun ve vurucu bir harmanı var. Günlük kullanıma uyar. Davet, kokteyl, günübirlik geziler için uygundur. Herkesin sevebileceği bir aroması var.

Koku - 5 Kalıcılık - 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


1 yorum:

  1. onur bey bu parfümle ilgili diğer sitelerde piyasa işi çok satan genel beğeniye uygun şaheser olmayan ortalama bir parfum yorumları var ve not olarak 10 üzerinden 6-7 veriliyor sizin notunuz tam bu konuda ne dersiniz

    YanıtlaSil