29 Ocak 2014 Çarşamba

Amouage Honour Man EDP - Odun ve Baharat


























akdeniz etkili arap parfümü





Amouage markasıyla iligili bilgi verir misiniz ?



Amouage niş bir markadır. Umman kraliyet ailesinin parfüm markasıdır. Parfümlerinde gül, tütsü, misk, zambak, paçuli, mür yağı, öd ağacı gibi bileşenler vardır. 1983 yılında kurulmuştur.



Amouage Honour Man parfümünü yorumlar mısınız ?




Odunsu- baharatlı bir kokudur. Aromatik otlar, odunlar, baharatlar içeriğini oluşturuyor. Dumanlı, sıcak, tütsülü rayihalar yaymakta.

Üst- pembe biber, karabiber,

Orta- sardunya, elemi, muskat,

Alt- vetiver, misk, paçuli, sedir ağacı, tütsü, tonka fasülyesi.

Harman dengeli bir tatlılık vermekte. Rafine, pürüzsüz, temiz aromalar mevcuttur.

Biber patlamasıyla ( karabiber, pembe biber ) açılıyor. Bu açılış, modern parfüm tarzını yansıtıyor. Çok kısa süren bir turunçgil hissiyatı var. Greyfurt benzeri bir aroma var. Ortalarda biberler ve sardunya güçlenip baskınlaşmakta. Sardunyadan gelen sabunsuluk da var. Daha sonra tütsüler meydana çıkmakta. Yalnız biber ve sardunya devam ediyor ve buna kapanışta ağaçsı notalar ve amber/ misk katılıyor.

Tatlılık her daim var. Baharat ve ağaç kaynaklı sıcak ve kuru etkiler de var. Sonlarda ise, sedir ağacı ve tütsü ile dumanlı rayihalar da geliyor. Modern tatlı baharat kullanımı görülmekte. Aromatik ot hissi de, parfüm tene yerleştikten sonra kendini dayatıyor.

Koku düzlemi= Biberli hissiyat, sardunya, tütsü, odunsu notalar ve amber/ misk. Nota geçişleri başarılı sayılır. Yavaşça tene oturuyor ve iki saat sonra yerleşme tamamlanıyor. Notalarda bir katmanlaşma var.

Derinlik ve konfor noktası= Biberler, tütsüler, ağaçsı notalar ve amber. Burada kalıcılık, kalite ve güzellik unsurları toplanmış. Kuvvetli, baskın, egzotik aromalar takdir edilmekte. Duman, tütsü, odun, baharat ve tam bir şölen... Zengin dopdolu, gösterişli bir biçimlenme meydana gelmiş.




Yapaylık, sentetiklik yok. Rahatsız edici ayrıntı yok. Gayet ferah, dinamik bir Akdenizli başlangıcı var. Bu başlangıç, bir yandan da modern bir tarzı yansıtmakta. Sonra da odun- baharat- tütsü ile Doğulu tarza yöneliyor.

Tenimde kalıcılığı bir günü çoktan geçti. Aslında açılıştaki hafif ve aromatik etkilerden sonra, pek bir kalıcılık beklemiyordum. Ne var ki, baharat- tütsü- odun sırasını takip eden çizgi bu düşüncemi değiştirdi.

Günlük kullanıma ve koleksiyonluk kullanıma izin veriyor. Tazelemeye gerek yok. Kalıcı ve güçlü aromaları teninize oturacağı için, dengeli sıkmak gerekir. Davet, toplantı, kokteyl gibi organizasyonlarda sizi gayet başarılı biçimde temsil eder. Yalnız sabah saatlerinde teninize uygulamayın. Temiz tene tatbik edilmelidir. Bence, ilkbahar ve sonbahar arasına uygundur.





Amouage Honour Man; zihninizde nasıl etkiler yaptı ?



Açılışının modern  tatlı baharatlı baharatlı olduğunu söylemiştim. Turunçgil ve aromatik otlar da var. Buna göre, Modern tarz ve Akdenizli etkiler başlangıçta ve bana kalırsa, genelde de baskındır. O zaman, İzmir' in Selçuk ilçesindeki Efes antik kenti ve harabelerine bir seyahat yapalım. Bu bölgeyi ziyaret ettiğimizde, ergenlik çağımdaydım. Otomobille Ege ve Akdeniz turu yapmıştık. Yaz mevsimiydi.




Efes antik kenti, İyonya Krallığı şehirlerinden biriydi. Klasik Yunan dönemine tarihlenir. Milattan önce 6000 yıllarına tarihlenir. Bu, Cilalı Taş devridir. Neolitik, Hellenistik, Roma, Bizans, Anadolu beylikleri ve Osmanlı dönemlerini yaşamıştır.

Artemis tapınağı, Celsus kütüphanesi, Meryem Ana evi, Yediuyurlar ( Ashab-ı Kehf ), Aydınoğlu İsa Bey Camiî gibi yapılar ziyaret edilebilir.

Akdeniz güneşi ve Doğu' nun baharatları... Ve Amouage Honour Man.




Bir Arap parfüm markasından, böyle Akdeniz yönelimli bir parfüm beklenmez. Duygu ve düşünce yaratımı açısından şaşırtıcı etkiler yapmakta.

Koku - 4 Kalıcılık - 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder