2 Temmuz 2015 Perşembe

Versace- Vanitas EDP / 2011



Versace- İtalyan moda firmasıdır. Bugün Versace- Vanitas EDP isimli parfümü inceliyoruz. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, vanilya ve misk içeriklidir. Ekşimsi, tozlu, buruk, ferah ve hafif yapıdadır. Çok az tatlılık var. Çiçeksi- şipre grubunda gösterilebilir.

Üst- misket limonu, frezya, gül,

Orta- osmanthus, tiare çiçeği,

Alt- sedir ağacı, tonka fasülyesi, yeşil çay.

Versace- Vanitas EDP- şipremsi yapıdaki keskin turunçgiller ve aromatik otlarla başlıyor. Bunlar tozlu, buruk ve ekşimsi bir harman oluşturmakta. Limon, bergamot, adaçayı ve kişniş algıladım. Daha sonra yeşil- bitkisel tarzda çiçeksi notalar var. Yasemin, gül ve osmanthus olabilir. Yumuşak ve tozlu odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve miskle sona gelinir. Yalnız tene oturması tamamlandığında tatlımsı bir vanilya da hissettim.

Versace- Vanitas EDP isimli parfüm hayli hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Aromalar turunçgiller sentezi, yeşil çiçekler ve odunsu notalar sıralamasıyla devreye giriyor. Misk ve vanilya ara nüanstır. Kaliteli yeşil kokan turunçgilli- çiçeksi kolonya hissiyatı sunuyor. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Fark edilirliği ilk anda dışarıya karşı etkilidir. Devamında tene yakın durma eğilimindedir. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük bölümünde tatminkâr kalıcılık sağlar. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Nota geçişleri başarılıdır. Sadece başlangıçta yoğun tozlu, ekşimsi ve buruk rayihaları burun algısını zorlayabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder