16 Haziran 2014 Pazartesi

Thierry Mugler- A Men Pure Havane EDT / 2011


























Gözden geçirilmiş yeni yorum :

Thierry Mugler- Fransız moda firmasıdır. Bugün Thierry Mugler- A Men Pure Havane isimli parfümü yorumluyoruz. Tütün teması, odunsu notalar, bal, vanilya, içkimsi notalar, kakao ve meyveler barındırmakta. Tatlı, şekerli, kremsi ve yumuşak rayihaları var. Oryantal- vanilyalı kategorisinde  gösteriliyor. Küba' nın başkenti Havana' nın tütün ve purolarından esinlenerek bu parfümü tasarlamışlar.

Üst- tütün yaprakları, bal,

Orta- paçuli, vanilya, kakao,

Alt- laden reçinesi, amber, sığla yağı.

Thierry Mugler- A Men Pure Havane isimli parfümü, aslında çok kısa biçimde değerlendireceğiz. Çünkü baştan sona yalnızca tek bir koku formu var : Tatlı & şekerli rayihalar genele yayılmış ve kremsi tonlamalar da buna eşlik etmiştir. Tatlılık oranı gerçekten yüksektir ve bazen iyice yapışkan hale gelmektedir. Bundan dolayı yapaylık hissedilecektir. Hemen bu noktada belirtelim : Tene dengeli sıkılması gerekir. Üç- dört fıs yeter. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılır.

Thierry Mugler- A Men Pure Havane- açılıştan kapanışa değin, hepsi şekerli olmak üzere tatlı- kırmızı meyveler ( kiraz, vişne ), tütün, vanilya, kakao ve bal aromalarını vermektedir. Ayrıca başlangıçta viski benzeri içkimsi notalar var. Bu aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesinden sonra, koku karakteri biraz daha olgunlaşıyor ve son bölümde kremsi paçuli  hissediliyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapmakta. Fark edilirliği de özellikle dışarıya karşı her daim yoğun ve yüksektir.

Kolu- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder