11 Haziran 2014 Çarşamba

Estêe Lauder- Sensuous Nude EDP / 2011


























Estêe Lauder- ABD merkezli kozmetik markasıdır. Şimdi bu markanın bayan kokularından, Estêe Lauder- Sensuous Nude isimli parfümü konuşacağız. Çiçeksi notalar, bal ve vanilya gibi aromalar veriyor. Tatlı, kremsi, yumuşak ve pudralı yapıdadır. Çiçeksi- odunsu / misk kategorisinde gösterilmekte.

Üst- bergamot, mandalina, karabiber, pembe biber,

Orta- misk, yasemin, vadi zambağı, hindistancevizi, bal,

Alt- amber, vanilya, odunsu notalar, kediotu, sandal ağacı, misk.

Estêe Lauder- Sensuous Nude- çiçeksi notaların yoğun ve baskın olduğu bir parfüm özelliğine sahiptir. Bu çiçekler kapanış faslında vanilya ve misk vurgularıyla destekleniyor. Açılıştan sona kadar, sırasıyla tene oturan kremsi- yeşil / bitkisel- pudralı çiçeksi notaların katmanlarını göreceğiz. Bir de vanilyalı katman ve ara geçişlerde süt ve bal aromaları var. Parfüm hızlı akışkanlıkla tene yakın kalmakta.

Estêe Lauder- Sensuous Nude isimli parfümün, kremsi ve tatlımsı çiçekleri yasemin ve manolya olabilir. Bunu hindistancevizi sütü ve balla tatlandırılmış yeşil kokan çiçekler ( portakal çiçeği ve lotus ) takip ediyor. Pudralı ve tozlu çiçekler ( kediotu, iris ), pudralı vanilya ve misk ile parfüm tenden ayrılmakta.

Estêe Lauder- Sensuous Nude- sondaki pudralı aromalardan ötürü dengeli sıkılmalıdır. Daha ziyade, soğuk havalar, akşam saatleri ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde kullanılmalıdır. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. Çabuk terleyen yağlı tende, pudralı katmanlar daha fazla tutunuyor ve gün boyu kalıcılık sağlanıyor. Fark edilirliği ilk anda güçlüdür. Sonrasında yumuşar ve tensel koku formuna geçer. Aşırı sıcaklarda kullanılmasını önermem. Çünkü kremsi ve pudralı tonlamalar burun ve zihin algısını zorlayabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder