1 Mayıs 2014 Perşembe

Calvin Klein- Escape For Men EDT / 1993


























Calvin Klein- Escape For Men ismini taşıyan parfüm değerlendirilecektir. Turunçgil, meyve, denizel notalar, odunsu notalar, yumuşak baharatlar ve aromatik bitkiler bu parfümün koku karakterini şekillendirmektedir. Aromatik- yeşil grupta gösterilmektedir. Tozlu, sıcak, bir miktar tatlı rayihalar salmaktadır. Ferah, serin ve metalik hissiyat da vermektedir. Genellikle aromatik otların egemenliği takdir edilmekte ve anlaşılmaktadır.

Üst- okaliptüs, kavun, ardıç meyvesi, greyfurt, mango, bergamot,

Orta- biberiye, selvi bitkisi, köknar, adaçayı, huş ağacı, deniz notaları,

Alt- sandal ağacı, amber, paçuli, meşe yosunu, vetiver...

Calvin Klein- ABD moda markasıdır.

Calvin Klein- Escape For Men- tozlu ve buruk bir açılış yapıyor= Aromatik otlar ve turunçgiller hissediliyor. Çam, adaçayı, biberiye mevcuttur. Mandalina ve bergamot algılanır. Aromatik otlar her daim ön plandadır. Yapay meyveler hissedilmekte. Kayısı, mango olabilir. Aromatik bitkiler, parfüm tene yerleşirken, ağırlığını arttırıyor. Kapanışta da odunsu notaların egemenliğini görmekteyiz= Vetiver, paçuli bulunmakta Yapay bir amber algılıyoruz. Sedir ağacı ve sucul- yeşil bitkiler de bulunuyor. Son derece kompleks ve detaylı bir kapanış olmuş. Çok tatlılık barındırmaz. Kokusu da genelde sadedir, çok değişmez. Notalar katman halindedir.

Calvin Klein- Escape ( Kaçış )- ilkbahar- sonbahar arası döneme uygundur. Serin yaz akşamları da kullanılabilir. Kaliteli bir kolonya kadar kalıcıdır. Fark edilirliği, tene yakın durmakla ilgilidir. Yavaş bir akışkanlığı vardır. Aromalar tene oturmak için acele etmez. Yapay amber ve çok fazla aromatik ot hissiyatı, kokuyu biraz uyumsuz hale getirmiştir. Bu nedenle dengeli sıkmak gerekecektir. O zaman günlük kullanıma uyacaktır.

Tozlu ve buruk tonlamaların yoğun ve güçlü olduğunu söyleyelim. Bu durum aromatik otlar, sondaki paçuli ve açılıştaki turunçgillerden kaynaklanıyor. Gene ifade edelim, dengeli sıkmak şartıyla davet, kokteyl ve gece gezmelerinde faydalanabilirsiniz. Tene oturunca, sahibine kendini hissettirir. Tensel bir fark edilirlik yapmakta. Aromatik otlar gene de dinamik ve enerjik esintiler vermekte. Aslında, son bölümdeki yapaylık dışında bir sorun yok denilebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder