8 Şubat 2014 Cumartesi

Cartier Pasha de Cartier





















Cartier, ünlü Fransız mücevher- takı markasıdır. Bunun dışında saat, parfüm, eşarp, kalem, deri eşya üretmekte. 1847 yılında Louis- François Cartier tarafından kurulmuş bir aile şirketidir. Daha sonra el değiştirmiş.

Cartier aslında saat üreticisi olarak gerçek şöhretini kazanıyor. 1904 yılında ilk kronometreli saati üretiyor.




Cartier' in 90' ların başında ürettiği bir parfümü konuşacağız= Cartier Pasha de Cartier...

Kendi sitelerinde bu kokuyu aromatik- fujer sınıfına almışlar. Fragrantica' da odunsu- aromatik grupta gösterilmekte. Aromatik otlar, odunsu notalar, yeşil bitkiler, baharatlar parfümün karakterini oluşturmakta.

Üst= Lavanta, mandalina, nane, kimyon, anason;

Orta= Kişniş, gül ağacı;

Alt= Laden otu, sandal ağacı, paçuli, meşe yosunu.

Ferah, dinamik ve enerjik turunçgil- lavanta açılışı var. Limon kolonyası gibi başlamakta. Sonra aromatik otlarla devam etmekte. Tatlımsı lavanta burada gene etkili oluyor. Parfüm tene oturup kurumaya yüz tutunca, eski kokan baharatlar geliyor= Ben kimyon- nane gibi şeyler hissettim. Yalnız bu, aromatik baharata benziyor.

Kapanışta ise odunsu notalar/ paçuli ve yosunla tenden ayrılmakta. Burada derimsi notalar da alınıyor. Sanırım, bu his laden- sandal- paçuliden ileri gelmekte.





Dikkat ettiyseniz, kapanışta klasik fujerler var. Aslında baştaki lavanta buna dahildir.

Güzel, hoş, zengin ve kaliteli bir parfüm olmuş. Notalar temiz ve rafine algılanmakta. Yapaylık, sentetiklik alınmıyor. Eski tarz, beyefendi, centilmen bir kokusu var. Harman dolgun ve bir dereceye kadar gösterişli sayılır. Notalar günümüz alışkanlıklarına pek uymuyor. Bu kokuyu meraklısı kullanır. Nota geçişleri başarılı olmakta. Dengeli bir tatlılık bulunuyor. Boğucu bir aroması yok.

Koku düzlemi= Lavanta/ turunçgil- aromatik otlar- aromatik baharatlar- odunsu notalar- yosun. Genel gidişat böyle olmakla beraber, aromalar tene yakın duruyor ve yapışıyor.

Derinlik ve konfor çizgisi= Turunçgiller- nane- kimyon- paçuli- yosun. Böyle bir ayrım yaptım. Çünkü, tene yerleşince bu notalar ağırlığını koyup parfümü domine ediyor. Keza bu notalar kalıcılık, kalite ve güzellik işaretlerini de vermekte.

İki saat içinde tamamen tene yerleşmiş oluyor. İdeal bir sonbahar- kış parfümü olur. Ancak, akşam saatleri ve serin havalar söz konusu olduğunda- yaz mevsimine de uzanmakta.




Tenimde kuvvetli kalıcılık yaptığı süre 16 saattir. Zaten tene oturunca, çok güzel ve konforlu bir aromatik otlar- kimyon/ nane algılanmakta.

Ofis kullanımına uygundur. Gün içinde tazelenebilir. Aromalarının kalitesi ile daha ziyade, eski İstanbul beyefendilerine hitap etmekte. Parfümde belli aşamada tecrübe sahibi olanlar için tasarlanmış gibi duruyor. Davet ve kokteyller ve günlük yaşam için düşünülebilir.

Koku - 4 Kalıcılık - 4




Siz de kendiniz için en uygun parfümü seçebilir ve zevkle kullanabilirsiniz. Bunun için Parfüm Testimize katılın.  http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder