18 Haziran 2014 Çarşamba

Ralph Lauren Safari




 



















Ralph Lauren, kurucusu ile aynı ismi taşıyan giyim- aksesuar ve parfüm üreticisi markadır. Ürün gamında Polo tişört, aksesuar, ev ürünleri, parfümler bulunuyor. İlk butiğini 1969 'da açmış. L' Oreal işbirliğiyle parfüm çıkarıyor.

Ralph Lauren Safari hakkında görüşlerimiz...




Odunsu- aromatik olarak adlandırılan parfümün, şipre / fujer tarzına da yakınlığı görülmekte.

Harmanına bakalım=

Üst- okaliptüs, bergamot;

Orta- sedir ağacı, fesleğen, tarçın, kekik, lavanta, sardunya;

Alt- meşe yosunu, paçuli, sandal ağacı, deri, vetiver.

1992 çıkışlı olmasına rağmen, klasik 80' ler koku karakterini yansıtıyor. Bir de lavanta, sardunya gibi erkeksi çiçekler;  meşe yosunu, paçuli gibi ağaçsı notalar bu hissiyatı güçlendiriyor.

Harmanı çok zengin, dolgun ve şatafatlı durmakta. Notaların neredeyse bütünü hissediliyor. Çok temiz, ferah, yumuşak açılışı olduğunu belirtmeliyim. Her daim fresh / tatlı tonlamalar var. Sakin ve kontrollü bir parfüm. Notalar birbiriyle dengeli ve uyumlu. Nota geçişleri rafine ve akışkan bir yapı göstermekte.

Koku düzlemi / sırasıyla aldığımız notalar= Turunçgiller, fesleğen, lavanta, tarçın, odunsu notalar, kekik, sardunya, yosun, paçuli biçiminde gitmekte...

Burada bazı nüanslar öne çıkmakta=

* Bence, parfümün genelini yumuşak ve tatlı baharatlar domine etmekte. Ve bu tatlılığa turunçgiller ve lavanta da destek vermekte. Parfümde sevimli, hoş, akışkan bir tatlılık var. Hatta, tatlı baharat rayihaları parfümün karakterini meydana getirmiş denilebilir.

* Lavanta, sardunya, meşe yosunu, paçuli gibi keskin şipre notaları biraz da buruk sabunsu bir karaktere cevaz veriyor.

* Turunçgiller biraz ekşimsi tonlar veriyor. Parfümün açılışı limon kolonyasını andırıyor. Ne var ki, hemen tatlı baharatlara geçilmekte.

Parfümün derinlik ve konfor noktası= Tatlı baharat- keskin şipre / sabunsu notalar- paçuli çizgisini takip etmekte. Bu birbirine karşıt unsurların dengesi, parfümü çok lüks ve kaliteli yapıyor.

Tenden ayrılışı sabunsu- odunsu notalarla olmakta.


Safari 'de her şeyden önce, tatlı baharat teması var. Ama bu, modern bir baharat değil, eski tarz bir baharat kullanımı olmuş. Çünkü, ekşimsi turunçgiller baharatların tatlılığını biraz azaltmış. Arada sabunsu hisler de var... Gene de baharat kullanımı güzel ve hoş esintiler yaymakta. Sanki, baharatlı tarçın gibi... Evet, tatlımsı baharatlar teninize yapışıyor ve her daim burnunuza vuruyor. Eski tarz baharattan dolayı, zaten klasik 80 ' ler kokusuna yaklaşmakta.

Tenimde hafif esintilerle bir gün durdu. Çok kalıcı ve baskın aromaları var. İdeal sonbahar- kış kokusudur. Ancak, yaz mevsiminde de bol bol sıkmakta beis yok. Aslında, '' zamansız '' bir parfüm. Her yere, her duruma uyar. Ralph Lauren Safari 'nin her damlası maskülen... Denememiş olanlar, parfüm kültürü açısından çok şey kaybetmekteler...


Piyasada kolayca bulunmaz. Ebay gibi sitelerden sipariş edilebilir. İnsanımız böyle bir parfümü gereği gibi anlayıp değerlendiremez. Bu nedenle, piyasaya arzı çok düşük kalmakta. Amerikan pazarında bulunabilir. Kavaklı markası, dolum parfüm olarak ürün gamında yer vermiş.

Koku = 5 Kalıcılık = 5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın.  http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder