13 Kasım 2013 Çarşamba

L' Artisan Parfumeur- Premier Figuier EDT / 1994


 



























Fransız niş parfüm markası L' Artisan- bitkisel kokulu, çiçekli, tatlı kırmızı meyveli parfümlere de imza atıyor.

L' Artisan Parfumeur- Premier Figuier de, aynı minvalde meyveli- çiçekli bir parfümdür. Kırmızı meyve (incir) temalı bu kokuyu değerlendireceğiz.

Harmanı şöyle=

Üst notada incir yaprağı ve şeytanteresi; ortada incir, sandal ağacı, süt; alt notalarda misket limonu, hindistancevizi, karışık meyveler ve sandal ağacı var.

Gayet rafine, dengeli ve temiz notaları var. Tatlı meyve- incir ve yeşil ferah notalarla açılıyor. Sonra incir gene parfümü domine ederken; devreye tatlı odunsu notalar, süt ve meyveli tonlar girmekte. Odunsu ve meyveli notalarla kapanış gerçekleşiyor.

Yumuşak, tatlımsı, hafif aromalar var. İncir, tatlı odunlar yeşil notalar beğenimizi kazandı. Rahatsız edici bir şey yok. Yaz mevsimi kokusu olarak, alternatifi bulunmayacak tarzda hoş, egzotik ve kaliteli bir parfüm olduğunu söylemek isterim.

Akdeniz güneşiyle yıkanan incir ağaçları... Serin ve kuytu gölgelikler... Tropikal meyveler... Okyanus esintisi... Süt- hindistancevizi- karışık meyve harmanlı kokteyller... Sakin ve dingin Ege kasabaları...

L' Artisan Parfumeur- Premier Figuier, bize bunları anlatıyor.

Kalıcılığı tenimde 12 saati buldu. Mekân ve zaman sınırlaması yok. Bol bol sıkılabilir. Gün içinde tazelenebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder