10 Ağustos 2013 Cumartesi

Giorgio Armani- Eau Pour Homme EDT / 1994



























Güncellenmiş ve gözden geçirilmiş yeni yorum

İtalyan moda ve parfüm üreticisi Armani, klasik kokulardan biri olmaya aday basit, sade, hoş bir parfüm yapmış. Giorgio Armani Eau Pour Homme... Turunçgil, aromatik otlar, baharatlar ve odunsu notalar parfümü biçimlendirmekte. Fazla tatlılık yok. Ama özellikle başta ve ortalarda otsu rayihaların egemen olduğu bir koku karakteri bulunuyor.

Aromatik- turunçgil kategorisine sokulan parfümün harmanı şöyle verilmiş=

Üst= Mandalina, bergamot, portakal çiçeği,

Orta= Muskat, tarçın, lavanta,

Alt= Paçuli, vetiver, meşe yosunu...

Koku karakteri baştan sona pek değişmiyor. Genelde düz çizgide ilerliyor. Açılıştan tenden ayrılana kadar bir turunçgil teması var. Bu, biraz şekerli, ama çokça keskin ve eski tarz kokan bir turunçgil kullanımıdır. Turunçgilden başka, orta notalar ile birlikte, yumuşak tatlı baharatlar karakter belirleyici konumdadır.

Giorgio Armani Eau Pour Homme- keskin ve kaliteli bir limon kolonyası efekti ile açılmakta. Biraz eski tarz bir açılışı var. 70' lerin, 80' lerin şipre parfümlerini andırıyor. Christian Dior- Eau Sauvage tarzı bu açılışı beğendim. Devamında aromatik otlar var. Lavanta, fesleğen gibi aromaları seçmiş oldum. Buraya kadar ferah, rafine, elegant bir havası var. Sonrasında tarçın, muskat, karanfil sıralaması ile tatlı ve yumuşak baharatları algıladım. Çok temiz ve doğal bir algılama biçimi oldu. Orta notalarda aromatik bir tarz var. Bu bölümü aromatik- yumuşak tatlı baharatlar şeklinde ele alabiliriz. Öyle ki, başlangıçtaki turunçgil- aromatik ot teması, orta notalarda da gelip, tatlı baharatlarla birleşiyor. Çok kompleks, maskülen ve kaliteli bir yorum söz konusudur. Kapanış ise klasik odunsu notalarla yapılmış. Burada paçuli ve vetiver net ve temiz olarak alınmaktadır.

Baştan sona değin, serin, ferah, aromatik etkiler takdir edilmekte. Centilmen ve kibar bir parfüm olmuş. Genelde limon kolonyası benzeri hissiyat bulunuyor. Ama bu, sıkıcı ve kötü değil. Tam tersine limon- aromatik otlar- tatlı baharatlar biçimindeki gidişatı çok kesin olarak hissettim ve koklamaya doyamadım. Ekşi hissiyat daha fazladır. Aralarda bazen şekerli- tatlı nüanslar olabiliyor- fazla tatlılık yok.

Koku düzlemi şöyle olmuş= Limon/ turunçgiller- aromatik otlar- tatlı baharatlar- odunsu notalar. Sonlarda çok az amber- misk tandanslı bir aroma var. Ama geneli belirlemiyor. Yapaylık, sentetiklik almadım.

Derinlik ve konfor noktası şöyle olmuş= Limon- aromatik otlar- aromatik yumuşak baharatlar. Bu çizgi en beğendiğim ve hoşuma giden kısım oldu. Kalite, kalıcılık ve güzellik nüanslarını barındırıyor. Odunsu notalar da bu hissiyatı destekliyor.

Tam bir yaz sezonu kokusu olmuş. Tende 10 saat kalıcılığı var. Fazla bir beklentiye girmeden kullanılabilir.

Günlük kullanımda davet, kokteyl, iş yeri ortamı, gece gezmeleri için idealdir. Dozaj konusunda sıkıntı olmaz. Zaten hafif, ferah, aromatik bir havası var.

Tenimde aromatik tatlı baharatlar baskınlaştı. Tene oturup güzelleşiyor. Kıyafet üzerinde biraz daha turunçgilli kokmaya meyillidir.

Koku - 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçebilir ve beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder