1 Mart 2014 Cumartesi

Chanel- Cristalle EDP / 1993





























Chanel- Fransız moda şirketidir. Bu markanın bayan kokularından biri olan, Chanel- Cristalle isimli parfüm, bugünkü konumuzdur. Turunçgiller, meyveler, çiçekler, aromatik otlar ve odunsu notalar ile biçimlenmiş. Tozlu, pudralı, sabunsu, buruk ve az miktarda tatlı yapısı var. Çiçeksi grupta yer almakta.

Üst- mandalina,

Orta- şeftali, kavun, ylang ylang, yasemin,

Alt- vetiver, meşe yosunu.

Chanel- Cristalle ismini taşıyan parfümü koku grupları bakımından yorumlayacağız=

Şipremsi turunçgiller & kremsi meyveler ve aromatik bitkiler= Açılışta turunçgilli şipre havası var. Turunçgiller ve aromatik otlar açılışta daha baskındır ve tozlu ve buruk verilmiştir. Portakal ve limon, çok az tatlılık barındırıyor. Aromatik otlar fesleğen ve adaçayı olabilir. Şeftali ve kavun, yumuşak meyve olarak geri plandadır.

Pudralı ve sabunsu çiçekler= Orta bölüme, önce meyvelerle giriliyor. Fakat devamında pudralı çiçekler baskın çıkacaktır. Yasemin, iris ve ylang ylang burada önemlidir. Parfüm, tende çiçeklerle kuruyor.

Meşe yosunlu vetiver= Chanel- Cristalle- son bölümde yeşil kokan ferah meşe yosunlu vetiver temasını kullanmış. Köksü ve çimensi vetiver beğeniliyor.

Başlangıçta turunçgilli ve aromatik otlu bir karışım, orta kısımda da çiçeksi katman var. Sonda meşe yosunlu- limonlu vetiver, odunsu bazları temsil ediyor. Aromalar uyumlu ve dengeli verilmiş. Genelde şipre kolonyası havası yansıtıyor. Kalıcılığı kolonya performansının biraz üstündedir. Fark edilirliği, tene yakın kalmakla ilgilidir.

Chanel- Cristalle- bence tene özgürce sıkılabilir. Günlük kullanımda ve sosyal ortamlarda kendine yer bulur. İlkbahar- sonbahar arası geçiş dönemi kokusudur. Hızlı bir akışkanlıkla tene oturmakta. Temiz ve pürüzsüz turunçgiller, vetiver ve meşe yosunundan dolayı keyifle kullanılacaktır. Kapanışta da meşe yosunlu vetiverin içinde limon aroması hissediyor. Turunçgiller bu parfümde her zaman tozlu ve buruk yapıdadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder