28 Ocak 2013 Pazartesi

Jean Paul Gaultier- Classique EDT / 1993

 















Jean Paul Gaultier- Fransız moda markasıdır. Bugün Jean Paul Gaultier- Classique EDT isimli bayan parfümünü inceleyeceğim. Ekşimsi, buruk, tozlu, tatlı, kremsi, metalik, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri var. Çiçeksi notalar, baharatlar, meyveler, odunsu notalar ve amber içeriklerine sahiptir. Şipre- çiçeksi grubunda gösterilebilir.

Üst- portakal çiçeği, yıldız anason, gül, mandalina, armut, bergamot,

Orta- ylang ylang, zencefil, orkide, iris, sümbülteber, erik,

Alt- vanilya, amber, misk, tarçın, sandal ağacı.

Jean Paul Gaultier- Classique EDT isimli parfüm, şipremsi bir açılış yapıyor. Çiçeksi notalardan tatlı gül dokunuşundan sonra, metalik baharatlar ( yıldız anason ve zencefil ) gelmekte. Baharatlar orta katmanda biraz daha ekşimsi- tozlu ( zencefil ) yapıya çevriliyor. Ayrıca gene orta bölümde kremsi ferah meyveler (armut, bergamot, ahududu ) ve kremsi çiçeksi notalar ( iris, yasemin, orkide ? ) var. Tatlı amber ve sıcak odunsu notalar ( sandal ağacı ) ile tenden ayrılmakta.

Jean Paul Gaultier- Classique EDT isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Fakat tene yakın kalmıyor, daha ziyade dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirlik yapıyor. Yoğun çiçeksi notalarda herhangi bir pudramsılığa rastlamadım, genelde şipremsi bir kremsilik var. Orta katmandan itibaren yükselen kremsi tatlılık nedeniyle kalıcılık artıyor ve tene dengeli sıkılması ( üç- dört fıs ) gerekiyor. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk havalara ve akşam saatlerine uygundur. Dış ortamda düzenlenen davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder