3 Ekim 2013 Perşembe

Akdeniz ve Doğu Sentezi : Laura Biagiotti- Roma Uomo EDT / 1992


 


























akdeniz ve doğu etkili parfüm




Laura Biagiotti kimdir ?



''Kaşmirin kraliçesi'' olarak bilinen İtalyan moda tasarımcısıdır. İtalya' da arkeoloji okumuş ve sonra aile şirketine girmiş. Kocasıyla beraber çalışmış. Birçok moda ödülleri almış. Yumuşak kesimli lüks kıyafetler tasarlamış. 1982, parfüm üretimine başladıkları yıldır.



Laura Biagiotti- Roma Uomo nasıl bir parfüm ?



Odunsu- aromatik tarzda ve narenciye- yeşil notalar merkezli açılış yapan bu parfümü ben, Armani- Code Sport ve Hermes- Terre D' Hermes arasında bir yere koyuyorum. Gerçekten ilginç nüansları var.

Harmanı=

Üst= Kasnı otu sakızı, fesleğen, greyfurt, bergamot;

Orta= Çam, ardıç ağacı balzamı, yasemin, kediotu;

Alt= Sandal ağacı, paçuli, benzoin, sedir ağacı.

Genelde tatlımsı, yumuşak, taze, fresh, kremsi tonlamalar var. Açılışta fesleğen ağırlıkta olmak üzere greyfurt ve narenciye esintileri almaktayız. Tam bu kısımda aromatik otlar kendini derinden hissettiriyor. Meyveli notalar da var. Sonra çam ve yumuşak balzam notaları parfümün kalbine egemen oluyor. Kapanış ise kremsi vanilya, amber, reçine ve odunsu notalarla ( sedir ağacı, sandal ağacı ) olmakta.

Koku düzleminde fesleğen, narenciye, aromatik otlar, çam- balzam, amber, reçine ve odunlar belirginleşmekte.

Derinlik ve konfor çizgisinde çam- amber- reçine- odunsu rayihalar; kalıcılık ve kalite hissiyatını takviye ederek, parfümün en güzel, gösterişli, lüks ve şaşaalı katmanı biçiminde takdir edilmektedir.




Bazı nüanslar önemlidir=

Greyfurt aromalı narenciye ve fesleğen; taze, dinamik ve biraz da otsu rayihalı açılışa meydan vermiş. Narenciye notaları yumuşak ve kremsi etkiler yapmakta.

Sonlarda durum daha da ilginçleşiyor. Sandal ağacı- benzoin ikilisi; yumuşak ve kremsi bir ambere evrilmekte. Aynı minvalde benzoin ve sedir ağacından, reçine / balzam rayihaları alınmakta. Burada da tatlımsı ve yumuşak tonlar var. Böylece, amber ve reçine tandanslı yumuşak odunsu notalar kapanışı domine etmiş.

Kalıcılık değerleri çok başarılı olmuş. Tenimde 18- 20 saate değin etkili oldu. Bunda, günün farklı saatlerindeki güneş açısı ve hava durumu, yediğiniz yemeklerdeki baharat miktarı belirleyici faktör olmakta. Bence turunçgil- odun- amber aromalarıyla her mevsime uyar.




Laura Biagiotti- Roma Uomo, sizde ne gibi duygusal etkiler yaptı ?



Hem Doğulu, hem Akdenizli yorum biçimi sunan ilginç bir parfümle karşılaşıyorum. İtalyan ve Akdeniz etkileri söz konusu olduğunda; gün batımında bir Roma tapınağını gezmekte olduğumu düşünüyorum. Tapınak mermer sütunların üzerinde, üçgen biçimli antik bir çatıyla taşınıyor. Dor, İyon, Korinth üslûbunda dantel gibi işlenmiş sütun başlıkları; taş basamaklar ve tuğla örgülü duvarlar tapınağın ihtişam ve debdebesini yansıtıyor.




Parfümdeki Doğu etkileri de bize hiç yabancı değil...

Toros dağlarının muhteşem manzarası. O dağ başları... O dik kayalıklar, uçurumlar... Manzara nefes kesiyor. Dağın eteklerindeki çıplak arazi ve kuru otlar ve çalılar, yukarılara çıkıldıkça maki örtüsüne, iğne yapraklı çam ormanlarına ve sedir ormanlarına yol vermekte. Yüksek çam ve sedir ağaçları arasından güneş ışınlarını gözlemlemek mümkün oluyor.





Toroslar; Anadolu' nun Akdeniz kıyılarına paralel olarak, Teke Yarımadası' na ve hatta Suriye ve Irak' ın iç kesimlerine uzanan sıradağlardır. Batı, Orta ve Güneydoğu Toroslar olmak üzere Antalya körfezi, Taşeli platosu, Göksu nehri, Mersin- Antalya sınırı, Güneydoğu Anadolu ve kuzey Mezopotamya çizgisini takip etmektedir.

Koku- 5 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder