10 Ağustos 2013 Cumartesi

Versace- Blue Jeans EDT / 1994



Versace- İtalyan moda firmasıdır. Bu markanın klasik kokularından olan, Versace- Blue Jeans isimli parfüm değerlendirilecektir. Aromatik otlar, narenciye esintileri, çiçekler, odunsu notalar ve vanilya ile şekilleniyor. Tatlı, keskin, yumuşak, metalik ve yapay aromalar veriyor. Aromatik- fujer grubunda gösteriliyor.

Üst- ardıç meyvesi, turunçgiller, fesleğen, kimyon, bergamot, gül ağacı,

Orta- karanfil, köknar balzamı, lavanta, yasemin, adaçayı, kediotu, vadi zambağı, gül, sardunya,

Alt- iris, sandal ağacı, tonka fasülyesi, amber, paçuli, misk, vanilya, vetiver, sedir ağacı.

Versace- Blue Jeans- keskin, metalik ve tatlımsı vurgularla açılıyor. Narenciye nüansları, lavanta ve aromatik otlar belirgindir. Baskın notalar limon, greyfurt, fesleğen ve çam esintileri olmaktadır. Orta bölümde erkeksi- yeşil çiçeklerin egemenliği başlar. Lavanta, menekşe, sardunya ve yasemin tahmin ediliyor. Son bölüm yapay aromalarla belirleniyor. Misk ve odunsu notalar ( sedir ağacı ) olabilir.

Versace- Blue Jeans- genel bir tatlılık veriyor. Daha sonra bu tatlılık atıyor. Çiçekler ve vanilya tatlıdır. Aromalar her bölümde harman halinde, iç içe geçmiştir. Yüksek tatlılık ve yapaylık nedeniyle dengeli sıkılması tavsiye edilir. Böylece günlük kullanıma uyacaktır. Çok sıcakta kullanılmaz. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemi kokusudur. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durur. Aromatik tarzda kolonya derecesinde bir fark edilirlik ve kalıcılık söz konusudur.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

2 yorum: