13 Mayıs 2017 Cumartesi

Thierry Mugler- A Men EDT / 1996



Thierry Mugler- A Men parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede %  40 yoğun esanslıdır. 

Fransız moda markası Thierry Mugler, oryantal- ağaçsı tarzı yansıtan bu klasik parfümüyle, bir dönem piyasayı sallamıştı.

Kahveli, karamelli, baharatlı, aromatik nüanslı bu parfüm, yoğun tatlılık vermekte.

Üst= Kişniş, lavanta, yeşil notalar, meyveli ve baharatlı notalar, bergamot, nane;

Orta= Bal, paçuli, yasemin, süt, karamel, vadi zambağı, sedir ağacı;

Alt= Sandal ağacı, tonka fasülyesi, amber, paçuli, misk, benzoin, vanilya, kahve, çikolata.

Nota dizilimini veren bir sürü site bulunuyor.

Bence, silme "gurme" bir koku olmuş. Odunsu- oryantal bir yönü de var.

İlk izlenim, güçlü ve yoğun tatlılığa evrilen karamelli çikolata olmakta. Böyle açılıyor. Aromatik notalar, baharatlar bu baskın çikolata- karamel tandansının içinde eriyor; yalnızca yardımcı oyuncu konumunda kalıyor. Daha sonra vanilyamsı notalar, kahve, ağaçsı notalar ikincil öneme sahip bileşenler olarak teninize yerleşmekte. Aralarda, vanilya ile karışık paçuli ve amber hissedilmekte.

Koku düzlemini oluşturan doneler karamelli çikolata, baharatlar, vanilya, kahve, odunsu notalar ve amber denilebilir. Tamamen yenilebilir şeyler ana temayı şekillendirmekle,  çok yoğun bir "yanık şeker" rayihası alınmakta. Bu, katran gibi, aşırı kaynatılmaktan kavrulmuş şeker gibi rahatsız edici bir tatlılık yapmakta.

Derinlik ve konfor çizgisini meydana getiren unsurlar karamelli çikolata, vanilya, kahve ve odunsu rayihalar diyebilirim. Çok yoğun ve lüks bir çikolata parfümün kalbine oturuyor. Parfümün koyu şekerli tonları da buna destek veriyor. Bu, aslında ayarı kaçmış bir tatlılık... Hem güzel, hem de tahammülü zor bir harmanla karşılaşmaktayız.

Çok fazla gurme tarzı... Yenilip içilebilir şeylerin karmaşası... Bu nedenle dengeli ve kararında sıkılmalı. Ne var ki, çikolata- paçuli- amber çizgisini aradan cımbızla çekip alalım; çünkü burada beğeni sınırlarını en üst düzeye çıkaran bir kalite, debdebe ve şaşaa bulunuyor.

Yenilebilir şeylerin fazlalılığı ve aşırı kullanımı yapay ve sentetik zorlamalara yol açmış. Artık n'apalım, azar azar sıkarız. Tatlılık dengelenseymiş, iyi olurmuş... Tam bir sonbahar- kış parfümüdür. Başka mevsime gitmez. Her zaman da kullanılmaz. Tecrübeli kullanıcı ister. Tenimde kalıcılığı çikolata- paçuli- odunsu notalar düzleminde bir güne yaklaştı.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder