16 Mayıs 2017 Salı

Ormonde Jayne- 4. Montabaco Intensivo EDP / 2013

 















Ormonde Jayne 4. Montabaco Intensivo EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Ormonde Jayne- Londra merkezli İngiliz niş parfüm markasıdır. Kişiye özel kokular üretmesiyle meşhurdur. Ürünleri Parfum ve Eau De Parfum konsantrasyonundadır.

Bugün Ormonde Jayne- 4. Montabaco Intensivo isimli parfümün tanıtımını yapacağım. Uniseks parfüm olarak dizayn edilmiş. Fakat erkek kullanımına daha yakındır. Buruk, sabunsu, serin, yapay, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, çam esintileri, aromatik otlar, baharatımsı nüanslar, odunsu notalar, tütün, ambergris, deri ve misk içeriklidir. Odunsu- baharatlı grupta gösterilmiş. Ne var ki, aromatik- odunsu grupta da gösterilebilir.

Üst- dağ havası, portakal yağı, kakule, bergamot, ardıç meyvesi, adaçayı,

Orta- çay, hedione molekülü, menekşe, manolya, gül, 

Alt- ISO E Super, tütün, süet, sandal ağacı, ambergris, yosun, tonka fasülyesi.

Ormonde Jayne- 4. Montabaco Intensivo isimli parfümün açılışında ferah ve serin bir hissiyat var. Bunu harmanda yazan dağ havası olarak kabul edelim. Sonrasında gelen turunçgiller ve çam esintileri de serin, buruk ve ferahtır. Bergamot ve portakal gibi turunçgiller olabilir. Yoğun sabunsu çiçeksi notalara ( yasemin, menekşe, manolya, siklamen, gül ) geçmeden önce, aralarda hissedilen baharatımsı nüanslar ( yumuşak kakule ) pek etkili değil. Kapanış kısmını oluşturan bütün aromaların tek belirgin özelliği, yapay olmasıdır. Bu minvalde odunsu notalar ( vetiver ), tütün, ambergris, deri, tekrar odunsu notalar ( sedir ağacı ) ve misk içeriklerini algılamaktayız. 

Ormondo Jayne- 4. Montabaco Intensivo isimli parfümde, tütün notası pek baskın değil. Parfüm tene oturunca, sabunsu çiçekler yeni yıkanmış çarşaflar / çamaşırlar gibi temiz kokuyor. Ayrıca gene tene yerleşme evresinde çam esintileri de yeşil ve ferah yapıya kavuşuyor. Şunu da ilave edelim ki, çam esintileri esasında adaçayı, ardıç meyvesi, kişniş ve yeşil çay gibi aromatik otların birleşiminden meydana gelmiştir. Aslında koku karakterine bakarsak, odunsu- çiçeksi / misk yönü bile var. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durduğunu iddia edebiliriz. Çünkü sakin ve tensel bir kokudur. Fark edilirlik ve hatta kalıcılık bile tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Gene de çabuk terleyen yağlı tende, hafif esintilerle gün boyu tatminkâr bir kalıcılığı var. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve bir miktar dozaj ayarlaması yapılarak her mevsime uygundur. Son bölümdeki yapaylık rahatsız etmiyor. Sabunsu çiçeksi notaların yoğunluğu sizi rahatsız etmeyecekse ( fark etmez, bana her türlü uyar diyorsanız ) teninize özgürce sıkabilirsiniz. Bir opsiyon olarak, dış mekânda düzenlenen davet ve kokteyller ve gece gezmelerinde de değerlendirebilirsiniz.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder