1 Mayıs 2017 Pazartesi

Versace- Eros Pour Homme EDT / 2012





Versace Eros Pour Homme parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Versace- İtalyan moda markasıdır. Kurulduğu 1978 yılında kadın ve erkek giyim koleksiyonunu oluşturmuş ve ilk butiğini Milano' da açmış. Logosu, Yunan mitolojisindeki yılan saçlı kadın figürü ''Medusa'' dır. Lüks giyim, aksesuar, ev mobilya, kozmetik ürünleri üretiyor. 1981 yılında ilk parfümünü çıkarır. Stil açısından Pop Art, eski Yunan ve Roma mimarîsinden esinlenmekte.

Bugün Versace- Eros Pour Homme isimli parfümü inceleyeceğim. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, sıcak, serin, yumuşak, ferah, sucul ve yapay esintileri var. Turunçgiller, aromatik otlar, baharatlar, odunsu notalar, vanilya, tonka fasülyesi ve amber içeriklerine sahiptir. Aromatik- fujer grubunda gösteriliyor.

Üst- nane yaprakları, limon kabuğu, yeşil elma,

Orta- tonka fasülyesi, ambroksan, sardunya, ıtır çiçeği, vanilya,

Alt- Atlas sedir ağacı, Virjinya sedir ağacı, vetiver, meşe yosunu.

Versace- Eros Pour Homme- koku gruplarına göre değerlendirilecektir :

Yeşil nane- mentollü turunçgiller : Açılış bu şekilde, aromatik- turunçgillidir. Aromatik otlar, benim tenimde biraz daha ön plana geçti. Turunçgiller önce asitli, köpüklü, tatlı ve serindir. Tene oturma safhasında kremsi tonlamalar yapar. Limon- greyfurt- mandalina troykası var.

Vanilyalı- tatlı baharatlar : Modern tatlı baharatlar, Paco Rabanne- One Million isimli parfümden esintiler sunar. Tarçın ve kakuleyi sucul notalar destekliyor. Parfüm sıcaklaşıyor.

Odunsu notalar & tonka fasülyesi : Nispeten yumuşak sedir ağacı ve yapay vetiver tandanslıdır. Şekerli tatlılık içinde tonka fasülyesi- vanilya- amber sıralaması görülmektedir. Yapay ambroksan ve oldukça tatlı vanilya diyebiliriz. Hatta tonka fasülyesi de biraz pudralıdır.

Versace- Eros Pour Homme isimli parfümün başlangıcından sonra vanilya aroması baskın çıkmaktadır. Şöyle ki, vanilya orta katmanda baharatları etkiliyor. Sonda ise odunsu notaların koku gidişatını yönlendiriyor. Açılış da canlı ve taze, aromatik- yeşil notalı tarzdadır. Ferah nane- limonlu notaları beğeniyoruz. Gene tene yerleştikten sonra naneli- vanilya gibi yapışkan ve güzel kokan bir uygulama yapılmış. Aynı biçimi Jean Paul Gaultier- Le Male Terrible isimli parfümde de deneyimlediğimi biliyorum. Aromatik- baharatlı grubuna da sokulabilir.

Versace- Eros Pour Homme isimli parfümde aromalar genelde koku katmanları ( ör : Vanilyalı baharatlar ) biçimindedir ve sırasıyla devreye girer. Ancak vanilya notası, en baştan aşağılara doğru iniyor. Hızlı akışkanlıkla baharatlı bölüme geçiliyor. Bundan sonra özellikle dışarıya karşı yoğun fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı olmasının nedeni, naneli- vanilyalı baharatlar ve tonka fasülyesinde aranmalıdır. Tatlı, şekerli, kremsi ve pudramsı yapı genele yayıldığından, tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Çok sıcak yaz günleri hariç, yılın diğer mevsimlerinde ( sonbahar- ılık ilkbahar ), öğleden sonra- akşam vaktinde ve soğuk havalarda kullanılabilir. Dış mekân kokteyl ve davetleri ile gece gezmelerine uygundur.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder