6 Mayıs 2014 Salı

Salvatore Ferragamo Attimo Pour Homme




















Salvatore Ferragamo İtalyan markası olarak ayakkabı, çanta, gözlük, aksesuar, saat ve hazır giyim ürünleri tasarlıyor.

Salvatore Ferragamo Attimo Pour Homme, basit, sade ve minimal bir koku karakterine sahiptir. Fazla sürprizi olmayan, düz çizgide ilerleyen bir parfümdür. Aromatik otlar, baharatlar, narenciye esintileri bu parfümün kokusunu oluşturur. Oryantal- ağaçsı kategorisine sokulmuş. Bence biraz daha oryantal- baharatlı tarza yakındır.

Üst- mandalina, mercanköşk, kakule, karabiber;

Orta- adaçayı, safran, beyaz tütsü, paprika ( bir tür acı kırmızı biber );

Alt- vetiver, misk, laden otu, paçuli...

Bu parfümün aromatik- yumuşak tatlı baharatlardan oluşan harmanı, başlangıçta çok beğenimizi ve takdirimizi kazanmıştır. Burada özellikle vurgulamak istediğim husus; taze ve asitli mandalina, biberli baharat çeşnisi ve karabiber ve nane- kekik benzeri rayihalardır. Bunların hepsi katman halinde alınıyor. Ancak yoğun ve saldırgan değil, yumuşak, taze ve hafif baharat biçimlenmesi olduğunu söyleyelim. Çünkü, baharatlar aromatik tarzdadır.

Sonra bu aromatik baharatlar gene devam ediyor. Bu kez, buna adaçayı ve maskülen safran gibi aromatik otsu- çiçeksi rayihalar katılmaktadır. Tene yerleşme döneminde tütsülü baharatlar fark ediliyor.

Son kısımda ise,odunsu notalar, reçineler, dumanlı rayihalar bulunuyor. Paçuli- vetiver merkezdedir. Kapanış ve tenden ayrılış odunsu reçinelerle oluyor. Amberimsi hissiyat da vardır.

Dengeli bir tatlılık var. Buna aromatik, ferah, taze esintiler eşlik ediyor.

Aromalar genellikle katman halindedir. Çok çabuk tene yerleşiyor.

Rahatsız edici bir yapaylığa rastlamadım. Bu minvalde fazla beklentiye girmeden kullanılabilir.

Günümüz modern- tatlı baharatlı parfümlerinin örneklerinden biri sayılır. Genel beğenileri de karşılayacaktır.

Koku düzlemi= Tatlı baharat- asitli mandalina-  aromatik otlar- odunsu notalar- reçineler. Genelde akışkan ve temiz aromalar görülüyor. Aromatik notalarda çok az bir sentetiklik var. Ama bu rahatsız etmiyor.

Derinlik ve konfor çizgisi= Aromatik yumuşak baharatlar- odunsu notalar. En çok bu kısmı beğendim. Kalıcılık, kalite, güzellik nüanslarını vermektedir. Aralarda amber, reçinelere katılıyor. Ancak odunsu reçine hissi daha güçlüdür.

Tende kalıcılığı 9- 10 saat arasıdır. Sonra yumuşar ve tene yerleşir. Size fark ettirmeden kalıcılık yapmakta. Fark edilir yönü ilk saatlerde kuvvetlidir.

Günlük kullanımda, her ortam ve faaliyet için uygun olur. Ne var ki, reçine ve baharat, bazı bünyeleri rahatsız edebileceğinden, dengeli sıkılmalıdır.

Parfüm dünyasında bir yenilik getirmiyor. Terli tene sıkılırsa, çok rahatsız eder.

Koku - 3 Kalıcılık - 3

Kendinize en uygun parfümü seçebilir ve beğenerek kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder