14 Ağustos 2013 Çarşamba

Moschino- Forewer EDT / 2011



























Moschino- İtalyan moda şirketidir. Moschino- Forewer isimli parfümü değerlendireceğim. Turunçgil, baharat ve odunsu notalar vermekte. Yumuşak, kremsi ve tatlı esintiler ağırlıktadır. Aromatik- fujer kategorisinde gösteriliyor.

Üst- bergamot, kumkat, anason,

Orta- tonka fasülyesi, karabiber, adaçayı,

Alt- vetiver, misk, sandal ağacı.

Moschino- Forewer- kremsi ve yumuşak meyvemsi notaların ağırlıkta olduğu bir başlangıç yapmış. Mandalina, kumkat ve ananas olabilir. Sonrasında keskin baharatlar geliyor. Metalik karabiber- anason sentezi olmuş. Baharatlarda genelde tozlu hissiyat var. Ne var ki, meyvemsi baharat formunda yumuşama gösteriyor. Bu koku biçimiyle tene yerleşiyor. Açılış ve orta katmanda yavaş bir akışkanlık ve harmanlanma görülmekte. Son kısımda, tonka fasülyesi ve misk marifetiyle tatlılık artıyor. Yumuşak odunsu notalar ( vetiver ve sandal ağacı ) ile kapanış olmakta.

Moschino- Forewer- kaliteli bir kolonya havasındadır. Fark edilirlik ve kalıcılık buna göre ele alınmalıdır. Gerçi, yağlı ve çabuk terleyen tende, yüksek fark edilirlik yapmakta. İlk sıkışta özellikle dışarıya karşı fark edilir oluyor. Tene yerleşmesi yavaştır. Sonra sakinleşir ve tene yakın durur. Kalıcılığı da hafif esintilerle, bir güne yakındır. Aslında her mevsime uygun bir yapısı var. Dengeli dozaj verildiği takdirde günlük kullanıma izin veriyor. Soğuk hava ve akşam vakti için idealdir. Tek sorunlu tarafı, sonlarda tatlılığın yüksek olmasıdır. Notalarının harman halinde olmasını göz önüne alırsak, baharatların sivri köşelerinin törpülendiğini söyleyebiliriz.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder