3 Eylül 2013 Salı

Juliette Has a Gun- Romantina EDP / 2011



























Juliette Has a Gun- Fransız parfüm markasıdır. 2005 yılında faaliyete geçmiştir. Şimdi bu markanın bayan kokularından birini değerlendiriyoruz. Juliette Has a Gun- Romantina- bugünkü konumuzdur. Çiçekler, odunsu notalar ve reçineler bu parfümü biçimlendirmiş. Tatlı, yumuşak, pudralı ve tozlu esintileri var. Çiçeksi- şipre grubunda yer almakta.

Üst- bergamot, gül,

Orta- iris, sümbülteber, vetiver, portakal çiçeği, paçuli,

Alt- misk, vanilya, cetalox ( yapay ambergis ), tonka fasülyesi, kunduz yağı.

Juliette Has a Gun- Romantina- şipremsi- tozlu yeşil çiçeklerle başlangıç yapıyor. Bu çiçekler orta bölümde pudralı feminen çiçeklere dönüşüyor. Son bölümde yumuşak odunsu notalar, şekerli vanilya ve maalesef yapay reçineler var...

Tozlu yeşil çiçekler büyük ölçüde ferah ve tatmin edici olmayı başarıyor= Gül, portakal çiçeği ve bunu destekleyen şipremsi bergamot var. Ama turunçgiller çiçeklerin içinde erimiş.

Sonrasında çiçekler gene tozlu olmakla, bu sefer pudralı hale geliyor= Klasik olarak iris, sümbülteber ve zambak tahminlerini yaptım.

Kapanışta yumuşak paçuli, odunsu notaları kontrol ediyor. Ama pek etkili değil. Yapay reçineler ve vanilya ile, son bölümdeki yüksek tatlılık iyi olmamış.

Juliette Has a Gun- Romantina- pudralı çiçekler, vanilya ve reçineler dolayısıyla dengeli sıkılmalıdır. Yalnızca akşam ve soğuk havalar için uygundur. Açık hava- dış mekân davet ve kokteylleri ve gece eğlencelerinde kullanılır. Sonbahar- ilkbahar arası bir döneme denk getirebilirsiniz. Aromalar harman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Fark edilirlik ilk anda yoğundur, sonra yavaşça tene oturur ve normale döner. Günün büyük bir bölümünde kalıcılığı sürüyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder