14 Ekim 2013 Pazartesi

Montale- Dark Purple EDP / 2011



























Montale- Fransız parfüm firmasıdır. Şimdi Montale- Dark Purple ( koyu mor ) isimli parfümü yorumlayacağız. Meyveli, odunsu ve çiçeksi koku nüansları belirgindir. Tatlımsı, pudralı, ekşimsi, yapay, plastiğimsi ve ilacımsı bir yapıdadır. Oryantal- çiçeksi grubunda gösteriliyor.

Üst- portakal, erik,

Orta- sardunya, paçuli, gül, kırmızı meyveler,

Alt- tik ağacı, amber, misk.

Montale- Dark Purple- erik ve böğürtlen tarzında çok tatlılık vermeyen, ekşimsi ve koyu meyveleri başlangıca yerleştirmiş. Metalik ve pudralı gül notası bunu takip ediyor. Çiçeksi bölüme geçiliyor. Gül notası burada belirleyici etmendir. Yapaylık barındıran kremsi paçuli buna destek veriyor. Son kısımda yapay ve ilacımsı kokan öd ağacı tematik koku pozisyonundadır. Buna kuru ahşapsı tonlamalar katılıyor. Kapanış bölümünde, odunsu notaların ağırlığı iyice hissedilmekte. Sulandırılmış ve seyreltilmiş misk notası, tene en son oturan aromadır.

Montale- Dark Purple- yapay, sentetik ve ilacımsı etkileri nedeniyle dengeli sıkılmalıdır. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Yavaş bir akışkanlıkla tene yakın durur. Aromalar genelde belli temalar üzerine ( gül- öd ağacı ) kurulmuş. Diğer notalar yardımcı elemandır. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece eğlenceleri için idealdir. Çabuk terleyen yağlı tende, bir güne yakın kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği ilk anda güçlüdür. Sonrasında sakinleşir ve tensel koku haline gelir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder