17 Mayıs 2013 Cuma

Bond No. 9- I Love New York For All EDP / 2011


























Bond No. 9- ABD merkezli parfüm şirketidir. Şimdi Bond No. 9- I Love New York For All isimli parfümü değerlendiriyoruz. İçkimsi notalar, gurme notalar, odunsu notalar, baharatlar ve tütsü bu parfümü şekillendirmekte. Tatlı, keskin, yumuşak, şekerli, kirli ve yapay esintileri var. Oryantal- vanilya grubunda gösterilmiş.

Üst- bergamot, vadi zambağı, karabiber,

Orta- kakao, kestane şekeri, kahve,

Alt- sandal ağacı, paçuli, odunsu notalar, vanilya, deri.

Bond No. 9- I Love New York For All isimli parfümün incelemesini nota katmanları / grupları üzerinden yapmak, sanırım daha doğru olur :

Keskin içkimsi notalar ( rom ) başlangıçta yer alır.

Likörlü çikolata & tatlı çikolata tandanslı gurme notalar, gene tatlı kahve ve fındık aromalarıyla zenginleştirilmiş biçimde orta katmana geçişi sağlar.

Tatlı tarçın- zencefil kokulu modern baharatlar, orta bölümün devamında görülmektedir.

Tütsülü ve sonradan şekerlenen sandal ağacı temalı odunsu notalar, kirli paçuli notasının da desteğiyle son bölümü domine etmiştir.

Bond No. 9- I Love New York For All ( Herkes İçin New York' u Seviyorum ) isimli parfümdeki tatlı baharatlar büyük oranda Tom Ford- Tobacco Vanille isimli parfümün yapay ve şekerli baharatlarını hatırlatıyor. Hatta kapanışta belli belirsiz bir mumsu vanilya efekti verilmiş ( Bkz. Tom Ford- Tobacco Vanille ). Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Hızlı akışkanlıkla, içkimsi notalardan sonra tene yakın kalıyor ve yapışıyor. Devamında sahibine ve dışarıya dönük olarak yoğun ve etkili fark edilirlik yapıyor. Aşırı bir tatlılık var ve bu durum bunaltıcı olabiliyor. Baştan sona hükmünü sürdüren yüksek tatlılık, şekerlilik ve yapaylıktan dolayı tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Gene bu durum göz önüne alındığında sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam saatleri dışında kullanılamaz. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece eğlencelerinde sizi memnun eder. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı var. İçkimsi notalar, likörlü çikolata ve tütsülü sandal ağacı aromalarını çok beğendim. Diğer aromalar yapay ve sentetik olarak koku formunu bozuyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder