25 Ekim 2013 Cuma

Azzaro Pour Homme Night Time


























Fransız markası Azzaro' nun bir parfümünü daha yazacağım. Azzaro Pour Homme Night Time odunsu- fujer grubundadır. Tatlı ve ekşi tonlamaları var. Odun, baharat, turunçgil katmanlarıyla biliniyor.

Üst= Portakal, ravent (?),

Orta= Hindistan cevizi, karabiber,

Alt= Vetiver, sedir ağacı..

Bu parfümü yorumlamak çok kolay; çünkü klasik Azzaro Pour Homme' un daha basit, sade, yumuşak, fresh; ama takdir edelim ki, ondan daha kaliteli ve güzel bir modern yorumu olarak görülüyor...

Klasik canlı ve taze turunçgillerle başlamakta, sonra tatlımsı baharat ve odunsu notalarla gitmekte.

Koku düzlemine neredeyse bütün  notalar giriyor. Turunçgil, baharat ve odunlarda genelde dengeli ve sevimli bir tatlılık bulunuyor. Sadece vetiver bu kuralın biraz dışına çıkmış.

Derinlik ve konfor noktasında karabiber- vetiver- sedir ağacı üçgeni en beğendiğim ve hoşuma giden biçim oldu. Çünkü burada yumuşak ve tatlımsı baharatlar ile tozlu ve buruk kullanılmış vetiver notası çok iyi harmanlanmış. Kalıcı ve kuvvetli sedir ağacı esansı, parfüm tene oturup güzelleştikten sonra kalite ve zenginliği bir üst seviyeye çekmekte.

Rafine, doğal, akışkan bir parfüm. Ve notalar dengeli ve birbiriyle uyum içinde olmuş. Rahatsız edici ayrıntı yok. Tene yerleşmesi 2 saati bulmakta. Her mevsime uyar. Genelde yumuşak esanslarıyla da her yerde kullanılır. Harmanı sade ve yeterli. Her şey olması gerektiği kadar. Az malzemeyle çok iş yapmış. Üzerinde emek verilip çalışılmış. Tenimde kalıcılığı hafif esintilerle 16 saati buldu.

Koku- 4 Kalıcılık- 4


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


2 yorum:

  1. Çok mu agır acaba bu parfüm 20 yaş için.

    YanıtlaSil
  2. Her açıdan beğenerek kullanacağınız bir kokudur. Endişeniz olmasın. İyi günler.

    YanıtlaSil