13 Ekim 2013 Pazar

Ulric de Varens- UDV Night EDT / 2011


























Ulric de Varens- Fransız parfüm şirketidir. Almanya, Arjantin ve Türkiye gibi ülkelerde, parfümleri perakende mağaza zincirleri vasıtasıyla satılıyor. Ulric de Varens- UDV Night isimini taşıyan parfümü konu olarak belirledik. Turunçgilller ve meyveler, aromatik otlar, baharatlar ve odunsu notalar ile biçimlenmekte. Tatlı, kremsi, yumuşak, metalik ve sıcak etkiler vermekte. Odunsu- oryantal grubunda gösterilebilir.

Üst- elma, bergamot, mandalina, ananas,

Orta- tarçın, sedir ağacı, portakal çiçeği,

Alt- tik ağacı, tonka fasülyesi, odunsu notalar.

Ulric de Varens- UDV Night isimli parfümü şöyle değerlendirmek istiyoruz=

Tatlımsı meyveler ve metalik turunçgiller başlangıcı oluşturur. Elma, ananas, greyfurt ve portakal olduğunu söyleyebiliriz. Kremsi ve yumuşak meyveler modern etkiler veriyor. Turunçgiller keskin ve asitlidir.

Tarçın merkezli tatlı baharatlar ve aromatik otlar orta kısımdadır. Adaçayı ve kişniş gibi bitkiler olabilir. Açılıştaki meyve ve turunçgiller, baharatları yumuşatıyor.

Odunsu notalar ve tonka fasülyesi ile kapanış oluyor. Sedir ağacı önemlidir. Şekerli ve yapay bir tatlılık hissedilir. Kalite bu yüzden düşer. Yumuşak ve ferah odunsu notalar ve amber algılanır.

Ulric de Varens- UDV Night- için şu bilgileri de verelim...

Sondaki şekerli tatlılık, dengeli dozaj vermeyi gerektiriyor. Akışkanlık yavaştır. Tene oturması iki saati alır. Notalar son kısma kadar dengeli ve uyumlu iken, sonrasında şekerli tatlılık iyi olmamış. Parfümdeki genel sıcaklık rahatsız etmiyor. Kalıcılık bir güne yakındır. Yağlı ve çabuk terleyen tende bu sonucu alıyoruz. Fark edilirlik ise, her daim güçlüdür. Tene yakın durma eğilimindedir.

Ulric de Varens- UDV Night- sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Günlük kullanıma pek uymaz. Daha ziyade gece eğlenceleri ve dış mekânda düzenlenen akşam davet ve partileri için düşünülecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder