16 Haziran 2013 Pazar

Amouage- Opus V Woods Symphony EDP / 2011

 















Amouage- Arap niş parfüm markasıdır. Umman kraliyet ailesinin yönetimindedir. Şimdi Amouage- Opus V Symphony isimli bayan parfümü hakkında konuşacağız. Çiçeksi notalar, içkimsi notalar, misk, odunsu notalar, ahşapsı vurgular ve baharatımsı nüanslar barındırmaktadır. Pudralı, kuru, metalik, yapay, hayvansal, sıcak, yumuşak ve hayvansal esintileri var. Otyantal- şipre kategorisinde gösterilebilir.

Üst- süsen / iris kökü, rom,

Orta- süsen / iris kökü, gül, yasemin,

Alt- kuru ahşap, agar ağacı ( öd ağacı ), misk ( civet ) yağı.

Amouage- Opus V Woods Symphony isimli parfümün açılışında pudralı çiçeksi notalar ( tematik iris ) ve metalik içkimsi notalar ( rom ) var. Sonrasında pudralı çiçekler ( gül, yasemin, manolya ) devam ediyor. Kuru ve sıcak yapıdaki odunsu notalar, aynı zamanda ahşapsı vurgular yapmakla orta katmana geçişi sağlıyor. Öd ağacı teması var. Yoğun sıcaklıktaki hayvansal misk de, orta bölümün bir diğer koku bileşenidir. Son kısımda gene pudralı ve sulandırılmış- seyreltilmiş misk ve çiçeksi notaları ( gül, yasemin ) görmekteyiz.

Amouage- Opus V Woods Symphony ( Orman Senfonisi tarafından yazılan aşk ) isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleştiğini söyleyebiliriz. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan ve boğucu bir fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi tavsiye edilir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün geneline hakim olan pudralı rayihalar ve özellikle son bölümdeki yapaylık ve artan hayvansallık ( misk, gül, yasemin çizgisi ) nedeniyle / vesilesiyle kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselirken, bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu hale getirmiştir. Çünkü burun zihin algısını zorlama ve baş ağrıtma potansiyeli bulunuyor. Ayrıca sıcaklık genele yayılmıştır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekânda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder