30 Ağustos 2022 Salı

Hermes- Twilliy d' Hermes EDP / 2017














Hermes- Fransız moda markasıdır. Şimdi bu markanın bayan kokularından biri olan, Hermes- Twilliy d' Hermes isimli parfüm hakkında değerlendirme yapacağız. Tozlu, pudralı, sabunsu ve kuru aromaları var, tatlılık yok. Meyveler, odunsu notalar, çiçekler, deri ve vanilya gibi koku nüanslarına sahiptir. Çiçeksi grupta gösterilmektedir.

Üst- zencefil, bergamot, turunçgiller,

Orta- sümbülteber, yasemin, portakal çiçeği,

Alt- sandal ağacı, vanilya.

Hermes- Twilly d' Hermes- denilebilir ki, tamamen pudralı aromaların egemenliğindedir. Mesela açılışta pudralı meyveler ( bergamot, şeftali ) görürüz. Bunu pudralı- sabunsu çiçeksi notalar ( iris, sümbülteber, kediotu, yasemin ) takip eder. Sonlara doğru pudralı vanilya sahne alır. Buna kuru aromalar ( deri ve ahşap ) destek verir. Böylece koku formunun çok değişmeden, genelde düz çizgide gittiği anlaşılır. Sade ve basit bir yapısı vardır.

Hermes- Twilly d' Hermes isimli parfümün sümbülteber temalı olduğunu düşünebiliriz. Çünkü pudralı çiçeklerin merkezinde yer almakta. Başlangıçtaki meyvemsi notalar da buna uygun dizayn edilmiş. Ahşapsı notaların da sandal ağacı- maun ağacı- abanoz ağacı biçimi aldığı söylenebilir. O zaman parfümün iki katmandan oluştuğu tezi ortaya atılabilir : Pudralı aromalar ve kuru aromalar hızlı akışkanlık yaparak, sırasıyla tene yerleşiyor. Özellikle deri, vanilya ve odunsu notalar düzleminde sıcaklık artıyor.



Hermes- Twilly d' Hermes- çabuk terleyen yağlı tende, kuvvetli biçimde iki gün kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği de her daim güçlüdür. Pudralı ve sabunsu aromalar tene dengeli sıkılmasını ( üç- dört fıs ), sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusu olmasını gerektirmekte. Bu minvalde dış mekândaki kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde kullanılabilir. Vanilya, deri ve ahşapsı vurgularla tene yapışıyor. Yapaylık var mı ? Pek sayılmaz. Onun yerine şu söylenebilir : Zaman zaman makyaj malzemesi- fondoten kokuları veren kadınsı çiçekler, parfüm yoğun sıkılırsa rahatsız edici olabiliyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder