30 Nisan 2019 Salı

Carolina Herrera- Good Girl EDP / 2016



























Carolina Herrera Good Girl EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Carolina Herrera- ABD kökenli moda markasıdır. Bu markanın bayan parfümlerinden birini inceleyeceğiz. Carolina Herrera- Good Girl isimli parfüm yorumlanacaktır. Tatlı, kremsi, tozlu ve acımsı rayihalar birbirine karışmış. Meyve, çiçek, gurme notalar ve vanilya gibi koku nüansları var. Oryantal- çiçeksi kategoride gösterilmekte.

Üst- badem, kahve,

Orta- yasemin, sümbülteber,

Alt- tonka fasülyesi, kakao.

Carolina Herrera- Good Girl ( İyi Kız )- çilek ve ahududu gibi tatlı- kırmızı meyvelerin karışımına eşlik eden bademsi vurgularla başlamakta. Kırmızı meyveli badem açılışı, modern ve enerjik yapıdadır. Bunu takiben gurme notaları görüyoruz. Tozlu kakao ve kremsi vanilya işbirliğini beğeniyoruz. Kakaonun biraz sert ve acımsı tarafı var. Orta bölümde henüz gurme nüanslar devam ederken, kremsi- yumuşak beyaz çiçeklerle tene oturma başlıyor. Yasemin, menekşe, gül ve sümbülteber gibi çiçek buketi sucul- ferah esintiler de sunuyor. Kapanışta maalesef tatlılık artıyor ve şekerli hale geliyor. Bu elbette istenmeyen bir durumdur. Vanilya iyice yapay vurgular yapıyor. Buna bir de tatlılığı yükselten tonka fasülyesinin katılması, parfümün her şartta dengeli sıkılmasını gerektiriyor. Son fazda bitter çikolata ile tende kurumakta.

Carolina Herrera- Good Girl- çok sıcak yaz günleri hariç, yılın geri kalan mevsimsel şartlarına göre dozaj ayarlaması yapılarak kullanılabilir. Akşam saatleri ve soğuk havlar için biçilmiş kaftandır. Açık hava- dış mekân davet ve kokteyllerinde ve gece gezmelerinde tercih edilebilir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapar. Hızlı akışkanlıkla tene otursa da, her daim fark edilirlik değerleri yüksektir. Yapışkan bir tatlılıkla tene yerleşir. Aromalar katman halindedir ( Kırmızı meyve, çiçek, vanilya vs ). Ancak orta bölümde kaynaşma ve iç içe geçme görülmektedir ( gurme notalar & çiçek ). Zaten son bölümdeki şekerli yapay tatlılığa kadar, dengeli ve uyumlu notalar takdir edilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder