1 Mayıs 2019 Çarşamba

Burberry- For Women EDP / 1995


























Burberry- For Women EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.


Burberry- İngiliz moda markasıdır. Bu markanın klasik parfümlerinden Burberry For Women, bugünkü inceleme konumuzdur. Odunsu bazlar, kırmızı meyveler, vanilya ve çiçeksi notalar barındırıyor. Çiçeksi- meyveli grupta yer alıyor.

Burberry For Women- soğuk / serin, tatlı, yumuşak, kremsi, tuzlu, pudralı koku nüansları veriyor.

Üst- kuş üzümü, şeftali, kayısı, armut, elma,

Orta- yasemin, sandal ağacı, yosun,

Alt- misk, vanilya, sedir ağacı.

İçkimsi tatlı- kırmızı meyvelerle başlangıç oldu. Tropik meyve havası da var. Kuş üzümü, papaya, şeftali ve ananas yaygın olarak seçiliyor. Sonra hafif baharat dokunuşu var. Zencefil diye tahmin ettim. Meyveli- baharatlı kullanım modern ve lüks esintiler veriyor.

Burberry- For Women- devamında tatlı, kremsi & pudralı ve yumuşak çiçeklere geçiş yapıyor. Yasemin, frezya ve şakayık gibi çiçeklere tozlu sandal ağacı ve misk katılıyor. Bir harman ve karıştırma var. Tene oturup güzel kokuyor. Ancak bu arada tatlılık artıp, şekerli yapıya çevriliyor. Bu beni rahatsız etmedi. Tuzlu deniz suyu aromaları hissettim. Güzel ve ferah bir uygulama olmuş.

Sonlarda tozlu ve yoğun odunsu notalar algılanmakta. Sedir ağacı baskınlığında ilerliyor. Tuz ve toz hissi veren odunsu notaların geri planında sandal ağacı var. Vanilya ve hafif amber de yumuşak ve kremsi tonlarıyla bu bölümü yumuşatmıştır. Tenden böyle ayrılıyor.

Burberrı- For Women- koku katmanı olarak üçe ayrılabilir= Kırmızı meyveler, yumuşak çiçekler & sandal ağacı ve sedir ağacı tandanslı odunsu notalar...

Ortalarda şekerlilikten kaynaklı bir yapaylık seziliyor. Kırmızı meyveler, yumuşak çiçeklerin üstüne binerek, biraz fazla tatlılık yaratmış.

Sonlarda erkek kullanımına yakın tozlu odunsu notalar var. Sedir ağacı ve belli ölçülerde sandal ağacı buna örnek verilebilir.

Borberry For Women- genel beğeniye uyacak bir kokudur. İlkbahar- sonbahar arası bir dönemde kullanılır. Akşam saatleri ve soğuk havalarda daha sıcak ve yoğun rayihalar yayacaktır. Bence dozaj konusu sıkıntı yaratmaz. Genelde hafif ve enerjik aromalar var. Kalıcılık ve fark edilirlik kaliteli bir kolonya kadar olacaktır. Tene yakın durur ve sahibine dönük olarak eser. Tenimde çiçeksi- meyveli tonlar baskın oldu. Kıyafette ise daha çok, sandal ağacı merkezli odunsu notalar öne geçti. Genel sosyal ortam kokusu olmakla, gün içinde tazeleme yapılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder