28 Mayıs 2019 Salı

Cacharel- Gloria EDT / 2002



























Cacharel- Gloria parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com 

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Cacharel- Fransız moda markasıdır. Cacharel- Gloria isimli amber temalı parfümü değerlendireceğiz. Meyve, çiçek, vanilya, amber, baharat ve reçine aromaları vermekte. Tatlı- şekerli, yumuşak, kremsi, serin, sıcak ve biraz tozlu esintileri vardır. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilmektedir.

Üst- amber, amaretto içkisi, ebegümeci, gül,

Orta- beyaz biber, amber, vanilya, beyaz çiçekler,

Alt- tonka fasülyesi, badem, kiraz, sedir ağacı, sığla yağı.

Cacharel- Gloria- aslında sade, basit ve kolay anlaşılan bir koku biçimi gösteriyor. Neredeyse bütün notalar algılanıyor. Bu anlamda kokusu harman halinde, çok değişmeden gidiyor.

Cacharel- Gloria- bize iki tema sunuyor. Bu temalara da yardımcı elemanlar / notalar eşlik ediyor=

Üst notalarda ve açılışta içkimsi amber- vanilyalı biberli baharatlar- yumuşak çiçekler bulunmakta. Bu bölüm, parfümün ikinci temasını oluşturuyor.

Devam notaları ve kapanışta ise, kırmızı meyveli- vanilyalı- tütünlü amber teması vardır. Bu da ana ( birinci ) temadır.

Yani görüldüğü üzere, genellikle amber temasının yanında / etrafında şekillenen bir nota harmanı vardır.

Cacharel- Gloria için, daha detaya inmek gerekirse, şunları söyleyebiliriz=

Açılışta içkimsi amber temasına yumuşak çiçekler eşlik etmiş. Gül, yasemin, lotus, kediotu, frezya ve şakayık gibi beyaz yumuşak çiçekler sayılabilir. Orta bölümde ise, bunlara vanilyalı- biberli baharatlar katılacaktır. Karabiber, kakule ve kırmızı biber tahmin ediliyor. Orta bölümde yumuşak amber ve beyaz çiçekler sentezini göreceğiz. Kapanışta ise, maalesef tatlılık yükseliyor ve şekerli hale geliyor. Bunun nedeni, bademli vanilya, tonka fasülyesi, vanilyamsı reçineler ve kırmızı meyvelerdir. Ayrıca bu bölüm, vişneli- kirazlı pipo tütünü gibi kokuyor. Amber teması da burada artık iyice şekerlenmiş.

Cacharel- Gloria- aşırı tatlı- şekerli kapanış vurgularıyla, yaz sıcaklarında çok boğucu olur. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dengeli sıkılması gereklidir. Aslında tütün, amber, baharat, reçine ve içki notalarıyla erkek kullanımına da çok uygundur. Açık hava- dış mekân davet ve partileri ve gece gezmelerinde kullanılır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü esintilerle kalmakta. Fark edilirliği de her daim yoğundur. Vanilyamsı reçineler, meyveler ve tütün aromalarıyla tene yapışkan biçimde oturur. Akışkanlık yavaştır. Aromalar iç içe geçmiştir. Tek parça olarak algılanmaya müsaittir. Notalar iyi karıştırılmış. Ama tatlılık dengesiz olmuş. Yumuşak ve kremsi çiçeklerin karakteri sucul ve ferah olmuş.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder