22 Mayıs 2019 Çarşamba

Cacharel- Eden EDP / 1994





























Cacharel Eden EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Cacharel- Fransız moda markasıdır. Bu markanın bayan parfümlerinden Cacharel Eden- bugünkü konumuzdur. Meyve, çiçek ve odunsu notalar bu parfümü şekillendirmiş. Buruk, tozlu, sabunsu, pudralı ve ekşimsi kokular yoğundur. Yumuşak ve hafif tatlımsı nüanslar da bulunur. Çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üst- mandalina, şeftali, bergamot, limon,

Orta- mimoza, ananas, sümbülteber, kavun, yasemin, nilüfer, zambak, lotus, gül,

Alt- sandal ağacı, tonka fasülyesi, paçuli, yalancı akasya, sedir ağacı.

Cacharel- Eden ismini taşıyan parfümü şöyle yorumlamaktayız...

Açılışta şipremsi buruk ve ekşimsi meyveler vardır. Bunlar çok tatlılık vermez. Şeftali, kayısı, ananas ve bergamot seçiliyor. Orta bölümde tamamen çiçek buketi & katmanıyla karşılaşılır. Önce, hafif sabunsu ve tozlu sarı çiçekler baskındır. Sonra, yumuşak beyaz çiçeklerle tene oturma başlar. Ancak bu defa da ortaya yeşil kokan ferah çiçekler çıkmaktadır. Papatya, mimoza, yasemin, sümbülteber, zambak, menekşe ve lotus tahmin ediliyor. Son kısımda ise, mumsu sandal ağacı ve tozlu paçuli merkezli odunsu notalar baskındır. Bunu pudralı vanilya destekliyor.

Cacharel- Eden parfümünün  en önemli özelliği, sanıyorum ilk defa üç değişik karakterdeki çiçekleri ( sarı, beyaz, yeşil ) harmanlayan parfüm olmasıdır. Evet, aromalarda bir harman bulunuyor ve bu, baştaki buruk meyveler için de geçerlidir. Özellikle çiçeklerin teninizdeki koku değişimini sırasıyla izleyebiliyorsunuz. Genelde çok tatlılık yoktur. Çiçek harmanı pudradan yeşil- bitkisel tona doğru açılıyor ve bir denge veriyor.

Cacharel- Eden- dengeli sıkılırsa günlük kullanımda işlevsel olabilir. Sabahleyin sıkılması önerilmez. Öğleden sonra sonra- akşam ve soğuk hava kokusudur. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde kullanılabilir. Kapalı alanlarda dozajına dikkat edilmesi gereklidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcı olmakla, fark edilirliği de her zaman yoğundur. Tene yerleşmesi yavaşça olur ve vanilya notası ile yapışkanlık yapar.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder