7 Mayıs 2019 Salı

Burberry- The Beat For Women EDT / 2009



























Burberry- The Beat For Women parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal Kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Burberry- İngiliz moda markasıdır. Burberry- The Beat For Women isimli parfüm hakkında konuşacağız. Turunçgil, aromatik bitki, odunsu notalar, çiçeksi notalar ve hafif baharatlarla biçimlenir. Odunsu- çiçeksi/ misk grubunda gösteriliyor. Tatlı, tozlu, buruk, ekşimsi rayihalar birbirine karışmış.

Üst- bergamot, kakule, pembe biber, mandalina,

Orta- çan çiçeği, çay, iris,

Alt- misk, vetiver, sedir ağacı.

Burberry- The Beat For Women- aslında bütün aromalarıyla erkek kullanımına da izin verir.

Kalıcılığı kaliteli bir kolonya kadardır. Fark edilirlik ise, tene yakın durmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen beyaz tende, kalıcılık ve fark edilirlik başarılı değerlere imza atıyor ve tatmin edici oluyor.

Sonbahar- kış dönemi, akşam saatleri ve soğuk havalar için idealdir. Serin yaz akşamları da düşünülecek bir seçenek oluşturur. Bence dozajda sorun olmaz, özgürce sıkılabilir. Günlük kullanıma uygundur. Gün içinde tazelenebilir. Sosyal ortamlara büyük ölçüde uyum sağlayacaktır.

Burberry The Beat For Women isimli kokunun başlangıcını değerlendirelim... Turunçgil, baharat, aromatik ot gibi nüanslar fark edilmekte. Metalik ve ekşimsi turunçgil- tozlu aromatik otlar- tozlu ve sıcak baharatlar. Turunçgilli baharatlar diyebiliriz= Mandalina ve karabiber burada baskındır. Aromatik ot olarak adaçayı ve lavanta olduğunu tahmin ediyoruz.

Daha sonra, Burberry- The Beat For Women' ın maskülen çiçeksi notalarının yoğunlaştığı bir devreye geçilir. Bu bölümde aromatik otların da etkisini arttırdığı görülür. İris, menekşe gibi çiçekler var. Vetiver de var. Ama aromatik otlarla iç içe geçmiş ve aromatik tarzda yapılanmış. Burada aromatik otlar ve nispeten çiçekler bir miktar daha hafif ve sucul hissiyat vermektedir.

Kapanışta da odunsu notaların egemenliğine, yumuşak bir misk ve amber katkı yapıyor. Sedir ağacı baskınlığında ilerleyen koku karakterinde vetiver de seçiliyor. Tozlu, kuru, kirli, biraz baharatlı olan bu bölüm, tende uzun süre kalıyor.

Burberry The Beat For Women- sentez ve karıştırma biçiminde yapılanan notalara sahiptir. Nota geçişleri yumuşak ve sorunsuz olmayı başarıyor. Aromaların açılışta ve kapanışta harmanlandığını farz edersek, sade, basit ve yalın koku formu sunduğunu söyleyebileceğiz. Bu anlamda sürprizi yok, ama sıkıcı ve tekdüze de sayılmaz. Fazla bir tatlılık da yok.

Toparlayalım= Baharatlar sıcak, tozlu ve kurudur. Aromatik otlar başta tozlu ve kirli, ortada serin ve suculdur. Çiçekler erkeksi tondadır ve serin & sucul etkileri daha çok veriyor. Odunsu notalar ise kuru, tozlu ve köksü yapıdadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder