3 Nisan 2014 Perşembe

Amouage- Honour Woman EDP / 2011


























Amouage- Arap niş parfüm markalarından biridir. Bugün Amouage- Honour Woman isimli parfümü inceleyeceğim. Ferah, yumuşak, kremsi, pudralı, tozlu, kuru ve tatlı esintileri var. Çiçeksi notalar, aromatik otlar, baharatlar. deri, tütsü, reçineler ve amberden oluşan koku biçimlerine sahiptir. Oryantal- çiçeksi grupta gösteriliyor.

Üst- kişniş, karabiber, ravent bitkisi,

Orta- karanfil, yasemin, gardenya, sümbülteber, vadi zambağı,

Alt- vetiver, opoponax, amber, tütsü, deri.

Amouage- Honour Woman isimli parfümün açılış ve orta bölümde çiçeksi notalar egemendir ve iç içe geçmiştir. Başlangıçta aromatik otlarla desteklenen yeşil- bitkisel kokan çiçekleri görmekteyiz. Kişniş, yeşil çay, ravent bitkisi, karanfil ve gardenya seçkisi var. Sonrasında bu çiçekler kremsi & pudralı harman haline gelecektir. O zaman da baskın olarak yasemin, sümbülteber ve orkideyi düşüneceğiz.

Orta katmanda pudralı ve kremsi çiçeklere, tozlu ve biberli baharatlar katılacaktır. Baharatların baskın olanı karabiberdir.

Kapanışta deri ve tütsü notaları kuru tonlamalarla belirleniyor. Buna tatlı reçineler ( vanilyalı reçineler ) ve kremsi amber eşlik ediyor.

Böylece Amouage- Honour Woman- çiçeksi katman, baharatlı notalar ve derili- tütsülü amber gibi üç farklı koku katmanı vermektedir. Çiçeksi notalar orta bölümde harman halinde, iç içe geçmiştir. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Yavaş bir akışkanlıkla iki saat içinde tene oturuyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kalıcılık yapmaktadır. Dengeli dozajla günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder