19 Mayıs 2014 Pazartesi

Jo Malone- Dark Amber & Ginger Lily Cologne Intense / 2008



























İngiliz kozmetik şirketi Jo Malone, ABD' li Estêe Lauder grubunun bünyesindedir. Jo Malone- Dark Amber & Ginger Lily isimli parfümü tanıtacağım. Koyu amber ve zencefil / zambak... Sıcak, tatlımsı ve yoğun bir kokudur. Odunsu, çiçeksi ve baharatlı notaları var. Oryantal- odunsu kategoride gösterilmiş.

Üst- kakule, zencefil, pembe biber;

Orta- yasemin, orkide, nilüfer, gül;

Alt- deri, sandal ağacı, tütsü, paçuli, amber.

Koyu ve sofistike amber teması her şeyi belirliyor. Dumanlı, balzamik ve reçineli yapısal düzen içinde, aromalar akışkan ve yoğun olmaktadır. Genel anlamda, Giorgio Armani Prive- Ambre Soie esintileri sunar.

Tatlı baharatlı zencefil ile açılışı yaptığını söyleyebiliriz. Başlangıç böyle toparlanıyor. Güzel, lüks ve ihtişamlı bir açılış olmuş. Günümüz modern- tatlı baharat kokularına atıf yapılmış. Hatta açılışta karabibervarî bir hava yaratılmış. Biberli- pütürlü baharatlar mevcuttur.

Sonrasında koku karakteri oryantal tarza yönelmiş. Baharatlar, yumuşak beyaz çiçeklerle harmanlanmaktadır. Güçlü ve kalıcı esintiler başlarken, tene yerleşiyor ve güzelleşiyor. Beyaz çiçeklerden gül, yasemin, zambak ve orkideyi seçtim.

Kapanışta odunsu ve derimsi nüanslar belirginleşiyor. Deri, odunsu amber ve tütsüyle tenden ayrılıyor. Koyu ve sofistike bir deri bulunuyor. Amber tatlı ve kremsi olmuş. Sıcak ve kuru odunsu notalar ( sandal ağacı, paçuli ) var.

Tende kalış süresi uzun oluyor= 24 saati geçmektedir. Fark edilir yönü beğeniliyor. Zencefil merkezli zambak/ gül notalarıyla tende kuruma ve fark edilme başlar. Genelde bir tatlılık vardır. Notalarda sadece deri ve paçulide biraz yapaylık hissettim. Bunun haricinde pek bir sorun yok.

Koku düzleminde baharatlı zencefil, beyaz çiçekler, odunsu amber, deri ve tütsü bulunuyor. Gidişat ise baharat, oryantal ve odunsu notalar şeklinde olmakta. Ortalardan itibaren iyice oryantal bir karaktere evrilmekte.

Derinlik ve konfor noktasında baharatlı zencefil, gül, zambak, amber ve tütsü mevcuttur. En çok bu çizgiyi beğendim. Kaliteli, kalıcı ve güzel notalar olmuş.

Arap etkisinden ziyade, Doğulu tandanslar veriyor. Baharatlı oryantal çiçekler bu tezimizi destekler niteliktedir. Son kısımda deri ve paçulide sıkıntı var, dengeli sıkılmalıdır. Sonbahar- kış kullanımına uyar. Günlük yaşamda kullanılabilir. Ancak, öğleden sonra ve akşam için düşünülmelidir. Davet ve kokteyllerde deneyebilirsiniz. Kapanış aromaları, günlük parfüm kullanıcısına ağır gelecektir. Koleksiyonunuzda bulunması icap eden değerli kokulardan biridir. Notalar gayet akışkan olduğundan, tenime çabuk yerleşti.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder