26 Eylül 2013 Perşembe

Doğu' nun İhtişamı = Mancera Gold İntensitive Aoud




















doğu etkili parfüm




Mancera parfümlerinde kullanılan malzemenin özelliği nedir ?




Öd ağacı, saf gül yağı, tütsü ve paçuli gibi Arap ve Orta Doğu coğrafyasının geleneksel koku üretiminde kullanılan bileşenler Mancera parfümlerinin ana temasıdır. Bu koku bileşenlerinin öz yağlarının damıtılması çok pahalıya gelen bir iştir. Bunlar değerli, lüks, az bulunan rafine kokulardır.




Mancera Gold İntensitive Aoud parfümünü tanıtır mısınız ?




Markanın '' Arap Seyahati Serîsi '' parfümlerinden biridir. Oryantal- çiçek bazlıdır. Narenciye, baharat, gül, misk ve odunsu katman gibi doneleri bulunuyor.

Üst= Limon, su notaları,

Orta= Gül, sardunya, safran, tik ağacı, gayakum (öd) ağacı,

Alt= Değerli ağaçlar, ambergis, beyaz misk.

Ferah ve yumuşak turunçgil ve su notasıyla açılmakta. Sonra yoğun çiçekler ve ağaçsı notalar geliyor. Burada sardunya, safran ve öd ağacı baskınlaşmış. Çok hafif de gül alınıyor. Kapanış da amber ve miskin kontrolü altında tütsülü ağaç notalarıyla gerçekleşmekte ki, öd ağacı da zaten amber- misk rayihasına destek vermekte.

Koku düzlemi= Turunçgil, yoğun çiçekler, öd ağacı, amber- misk/ tütsülü ağaçlar.

Derinlik ve konfor noktası= Öd ağacı, amber- misk, tütsülü ağaç rayihaları.

Açılıştaki turunçgiller hemen geri çekiliyor. Gül arka planda kalıyor. Daha ziyade öd ağacı- odun temeline dayanan notalar parfümü forse etmekte. Baştan sona yoğun tatlılık var. Bu nedenle de feminen bir yönü de görülüyor. Ne var ki, uniseks kullanıma daha yatkın bir hissiyat vermekte. Kalıcılık ve kalite şüphesiz öd ağacı- tütsü rayihaları- odunlar- amber katmanında lüks ve gösterişten nüanslar vermekle yükselmiş. En çok bu bölümü beğendim. Diğer notalar ise yardımcı oyuncu gibi konumlanmış. Fazla baskın değiller. Amber ve misk yumuşak ve kremsi tonlama yapıyor ve biraz da baharat tandansı var.  Öd ağacı- tütsü olayına bakarsak, kadifemsi- yumuşak hissiyat söz konusudur.



Parfüm rafine ve dolgun harman veriyor. Rahatsız edici bir şey yok. Her mevsim kullanılır düşüncesindeyim. Yaz mevsimine göre doz ayarlaması yapmak gerekir. Tenimde kalıcılığı ise 1,5 gün sürdü. Tazelemeye gerek yok.



Bu parfüm size neyi hatırlatıyor ?





Doğu' nun uzak, egzotik, pek bilinmeyen ülkelerine bir seyahati akla getirmekte. Hindistan sokaklarında kaybolmuşken, yolunuzun seyyar baharat satıcılarının olduğu bir pazar yerine çıkması sürpriz olur... Ya da çöldeki  bir vahada, bedevîlerin sizi dinlenmeye davet etmesi ve nereden bulunduysa artık, güllü- baharatlı bir şerbet ikram etmesi; şerbeti yudumlayarak hararet ve susuzluğunuzu gidermeniz aklıma geliyor. Etrafta egzotik ağaçlar ve tütsü esintileri varmış...

Osmanlı dönemi bedestenlerini bilirsiniz... Osmanlı- Türk şehir dokusu içerisinde, bedestenler  önemli bir yere sahipti. Ticaret bölgesinin çarşı içindeki merkezi olan bedestenlerde değerli mallar saklanıp satılırdı.




Ağır, pahalı, kıymetli kumaş ve bezlerin satıldığı çarşılara bedesten denir. Daha sonra antika, mücevher ve silahlar da burada satılmıştır.


Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder