19 Mart 2013 Salı

Memo- Jannat EDP / 2008



























Memo Fransız parfüm firmasıdır. Memo Jannat ( cennet ) adlı kokuyu incelemek istiyorum. Aromatik bitkiler, beyaz çiçekler, turunçgiller bu parfümü şekillendiriyor ve büyük ölçüde Akdeniz etkileri veriyor. Dengeli bir tatlılık, doğal ve akışkan notalar, fresh bir tarz dikkat çekmekte. Çiçeksi kategoride ele alınmış.

Bergamot, limon, turunç yaprağı yağı, mandalina, frangipani çiçeği, portakal çiçeği, tonka fasülyesi, misk, adaçayı, işaret çiçeği (?) olarak açıklanan notaları bulunmakta.

Portakal çiçeği- narenciye tandansıyla başlıyor ve küçük değişimler dışında sonuna kadar öyle gidiyor. Modern bir parfüm... Dengeli, sade, basit, sürprizi olmayan bir kokusu var. Temiz ve akışkan aromalar beğenilmekte. Notalar kaynaşmış halde alınıyor. Tene çok çabuk oturuyor. Tene yerleştikten sonra notaları değerlendiriyoruz. Turunçgil harmanı içinde her şey net ve kesin olarak anlaşılmakta. Bergamot ve mandalina öne çıkmakta. Turunçgil takviyeli çiçeklerle devam ediyor. Beyaz, yumuşak ve kremsi çiçekler var. Yasemin, zambak diye tahmin ettim. Kapanışı da yumuşak bir misk notası yapmakta...

Bu parfümün önemi modern bir Akdeniz parfümü esintileri vermesidir. Bu yönüyle herkesin beğenisine hitap edebilir.

Her mevsim, her sosyal faaliyet ve günün her saati için idealdir ve bolca sıkılabilir. Kadın- erkek kullanımına uyar. Tende bayağı uzun kalıcılık ve fark edilirlik yapar. Bir güne yakın durur. Aromatik hissiyat parfümü domine eder. Tam bir ten kokusudur. Tene yerleşir ve güzel kokar.

Koku- 5 Kalıcılık- 4


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder