19 Temmuz 2014 Cumartesi

Guerlain- Guerlain Homme EDT / 2008























Fransız parfüm markası Guerlain' ın yaz sezonu kokularından birini inceliyoruz. Guerlain- Guerlain Homme- turunçgil, aromatik otlar, odunlar, yeşil bitkilerle kombine edilmiş. Tatlı, yumuşak, ekşimsi / buruk esintiler yapar. Aromatik- odunsu gruba sokulmuş.

Notaları= Misket limonu, nane, bergamot, sedir ağacı, vetiver, mojito, rom, sardunya.

Guerlain- Guerlain Homme- isimli kokunun naneli- misket limonlu açılışı var. Notalarda turunçgil olarak kireç adında bir aroma geçiyor. Herhalde misket limonudur. Misket limonu açılışta baskındır. Ferah, ekşimsi ve biraz buruk bir açılış var. Sonra içki teması ( rom ) ve yumuşak çiçekler ( sardunya, menekşe ) var. Nane- misket limonlu etki sürüyor. Ve sonda yumuşak odunsu notalar ( sedir ağacı tandanslı ) alınıyor. Düz çizgide ilerleyen bir kokusu var.

Genelde tatlılık var. Notalar dengeli ve uyumludur. Rahatsız edici bir şey olmamış. Dozaj konusunda serbestlik tanıyor. Parfüm dünyasında bir yenilik getirmiyor.

Guerlain- Guerlain Homme- yaz mevsimine uygun, günlük kullanıma yönelik, fazla beklentiye girmeden kullanılabilecek hoş bir parfüm olmuş. Kolonya tarzına yakındır. Tende fark edilirliği ve kalıcılığı kaliteli bir kolonya havasında, hafif esintilerle oluyor. Kalıcılık ise, böyle bir kokuya göre başarılıdır. Tene yakın durmakta.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder