16 Mart 2013 Cumartesi

Estêe Lauder- Sensuous EDP / 2008



























Estêe Lauder- ABD merkezli kozmetik markasıdır. Bu markanın bayan kokularından, Estêe Lauder- Sensuous isimli parfümü incelemeye sıra geldi. Tatlı, kremsi ve yumuşak yapıdadır. Çiçeksi notalar, narenciye vurguları, bal, amber ve odunsu notalar koku karakterinde önemlidir. Oryantal- odunsu kategoride gösteriliyor.

Üst- yasemin, manolya, zambak,

Orta- amber, odunsu notalar, ylang ylang,

Alt- sandal ağacı, mandalina, karabiber, bal.

Estêe Lauder- Sensuous ( Duyumsal ) isimli parfüm ferah ve biraz kremsi yapıdaki turunçgilli çiçeksi notalarla başlıyor. Mandalina, yasemin, ylang ylang, frezya ve manolya olabilir. Devamında bal aroması tatlılığı yükseltiyor. Orta bölümde mandalinalı amber yer alıyor. Sonda ise çok güzel ve lüks bir tütsülü sandal ağacını göreceğiz. Böylece tenden ayrılıyor.

Estêe Lauder- Sensuous- bütün aromalarda bir şekilde tatlılık barındırıyor. Tatlılık, ortalara doğru yükselse de rahatsız etmiyor. Nota geçişleri uyumlu ve başarılıdır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla tene yerleşir. Parfümün kremsi- turunçgilli yapısı, son bölüm hariç diğer bütün katmanlarda egemendir. Çabuk terleyen yağlı tende, günün büyük kısmında kalıcılık yapıyor. Akışkanlık hızlıdır ve tene çabuk oturur. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz sezonuna uygundur. Tene özgürce sıkılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder