29 Nisan 2013 Pazartesi

Davidoff Adventure Homme Edt / 2008

























İsviçreli Davidoff, aslen tütün ürünleri üreten bir firmadır. Deri, aksesuar ve parfüm ürün gamları da bulunuyor.

Aromatik- baharatlı kategoriye sokulmuş bir parfüm olan Davidoff Adventure Homme. üst notada mandalina, bergamot, mate yaprakları, karabiber; ortada siyah susam, yenibahar; alt notada misk notalarını vermekte. Baharatlı, bitkisel bir parfüm olmuş.

Açılış taze ve ferah narenciye kokularıyla başlıyor. Mate yaprağından dolayı yeşilimsi bir tonlama var. Karabiber ve yenibahar ( kırmızı biber ) ise yoğun ve buruk aromasıyla kokuyu acılaştırıyor ve bu bölgeye kalıcılık sağlıyor. Bu nedenle değişik bir yorum denebilir. Ortalarda, meyvemsi aroma koku karakterine tatlımsı rayihalar katmakta. Susam notası az da olsa alınıyor. Ve misk... Sıcak, tatlı, yumuşak bir bitiş. Meyvemsi aromayla bütünleşmiş, hafiften de baharatlı notalar hissediliyor.

Tenden ayrılışı baharat- meyvemsi tonlar- misk şeklinde oluyor. En çok beğendiğim katman da işte bu bölümdür. Kalıcı, baskın, yumuşak, ferah bir yorumdan bahsedilebilir. Fark edilirlik de var.

Harman yeterli kalitededir. Kalıcılık değerleri ortalama= Günün üçte birlik bölümünde etkilidir. Yaz sezonunda bile rahatsız olmadan kullanılabilecek bir parfüm olmuş. Günlük kullanım ve sosyal faaliyet için düşünülebilir. Terlemiş bir tene sıkılırsa, baharatlı vurgular biraz rahatsız edebilir.

Koku -3 Kalıcılık -3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder