16 Nisan 2013 Salı

Cacharel- Amor Pour Homme Tentation EDT / 2008



               


















Fransız moda, aksesuar ve parfüm markası Cacharel, 1962' de Jean Bousquet tarafından kurulmuş. İlk parfümü 1978 çıkışlı. Genç, feminen bir tarzı var.


 Odunsu- oryantal koku ailesine mensup bir parfüm olarak, Armani Code Sport ile çok benzer aromayı barındırmakta. Buna karşılık, derinden gelen baharatlı notalarla sıcak, egzotik, mistik bir rayiha vermekte.

Aromasına bakarsak; üstte mandalina ve zencefil,  orta notada yasemin, cassis ( tatlı, kuş üzümü aromalı likör ) , alt notada ise sedir ağacı, kehribar ve tütsü yer almakta.

Harman sâde, kaliteli ve yeterli durumda. Eli ve gözü yormuyor, tam kararında. Kalıcılık, hafif esintilerle bir gün sürüyor. Sonbahar- kış sezonu ve ılık yaz günleri için ideal bir seçenek olur.

Açılış ve ilk izlenim= Şekerli ve asitli bir mandalina ve sıcak, yoğun biberli zencefil; daha ilk anda egzotik, alışılmışın dışında, lüks ve kalibreli bir parfümle tanıştığımızı gösteriyor. Yoğun baharatlarla desteklenmiş tatlı turunçgiller taptaze ve nefes kesici bir açılış yapıyor.

Daha sonra, gene yoğun ve egzotik kıvamda çiçek notaları ve tatlımsı kuş üzümü notaları geliyor. Burası çiçeksi ve meyveli bir katman olmuş. Karanlık ve şifalı bir karışım olduğunu söylemek gerekir. Açılış ve orta notalar birbirinin içine geçmiş. Bu geçişlerde herhangi bir aşırılık ve rahatsız edici ayrıntı yok. Yumuşak, dengeli ve ayarlı.

Değerli ağaçlar, tuzlu bir kehribar ve yumuşak tütsü notaları ile parfüm derinlik ve konfor çizgisine ulaşıyor. Sıcak, baskın ve şehvetli bir yorum söz konusu. Burada kalite hissi ve kalıcılık değerleri çok yükseliyor. Hafif bir tatlılık da var. Odunsu yumuşak notalar kontrolü ele alıyor. Tütsü teması da kendini hafiften hissettiriyor. Kokunun tenden ayrılışı tütsü ve yumuşak odunsu- ağaçsı notalar ile gerçekleşmekte.

Kısaca değerlendirirsek,  koku düzleminde,  baharatlar ile desteklenmiş odunsu notalar- yoğun ve oryantal çiçek notaları- tütsü esintileri biçiminde genel izlenim sunmakta. Yalnız şunu ilave edelim= Baharatlar sıcak ve tatlımsı, odun/ ağaç notaları da yumuşak ve serin rayihalar yaymaktadır. Zaten, parfümün genelinde tatlımsı- fresh bir tonlamadan bahsedebiliriz. Bu tatlılık bayık ve rahatsız edici değil. Hoş, sevimli, taze bir tatlılık.

Parfüm tene oturdukça güzelleşiyor. Baharatlar, odunlar, tütsü ve ağaç temaları ve egzotik çiçekler ile karanlık, şifalı, derin ve mistik bir harmanla karşılaşıyoruz. Günümüzün modern parfümlerine atıf yapar şekilde tatlımsı- fresh bir yapısı var. Ne var ki, harmanı şifalı otların, Mısır çarşısında satılan baharatların rayihasını da vermekte. Parfüm markalarının son yıllarda böyle '' Doğulu '' esintiler taşıyan parfümler üretmesini ilgiyle izliyorum.

Koku -5 Kalıcılık -5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/2014/04/parfum-testimiz-baslyor_18.html


























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder