20 Aralık 2014 Cumartesi

Frederic Malle- Dans Tes Bras Extrait De Parfum / 2008



























Ünlü Fransız parfüm markası Frederic Malle' in parfümlerini incelemeye devam ediyoruz. Bu kez konumuz Frederic Malle- Dans Tes Bras isimli koku olacak.

Genel anlamda kadınsı bir parfümdür. Sade ve basit bir harmanı vardır. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmektedir. Maurice Roucel tarafından tasarlandığı biliniyor.

Kediotu, yasemin, odunsu nüanslar, paçuli, çam iğneleri, kaşmir ağacı, sandal ağacı, misk, tütsü ve mor yaprak olarak bazı notalar verilmiş.

Soğuk / serin ve sabunsu çiçeksi notaları başlangıçta hissettim. Ve menekşe, kediotu yasemin olarak tahmin ettim. Büyük ölçüde tuzlu, hafif, bitkisel notalar ise sonrasında algılanan şeylerdir. Kadınsı çiçekleri paçuli ve çam esintileri takip etti. Tozlu- topraksı, iğneli rayihalar bundan böyle egemen olacaktır. Odunsu biçimler ortalardan itibaren baskınlaşıyor. Bitkisel nüanslar ise araya karışmış. Parfüm, sandal ağacı, amber ve tütsü ile kapanışa doğru gitmekte. Elbette sonlarda bariz bir yumuşama, tatlılık ve kremsilik vardır. Amber ve tütsüden dolayı hafif baharatımsı tarafı vardır.

Bu özellikleriyle akşam, sonbahar- kış, soğuk havalar gibi zaman dilimlerinde kullanılabilecektir. Fazla bir kalıcılığı yok. Tene oturup güzelleşir. İlk başta fark edilirliği yoğundur. Davet, kokteyl, ofis ortamı için uygun olur. Bir dengesizlik ve aşırılık göstermez. Tozlu vurgulara rağmen temiz ve rafine notalar takdir edilir. Bitkisel ve ağaçsı bazlarla güven, huzur ve sakinlik veriyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder