19 Temmuz 2013 Cuma

Ajmal- Ghala EDP / 2008



























Ajmal- Dubai merkezli Birleşik Arap Emirlikleri niş parfüm markasıdır. Ülkemizde ürünleri tanıtım amacıyla, uygun fiyatlar satılıyor. Kozmetik ürünleri de ( el ve vücut bakımı, masaj yağı, banyo yağları ) tasarlıyor.

Ajmal- Ghala isimli parfüm, esasında  amber temalıdır. Bu kokuyla ilgili kısa bir yorum yapacağız.

Sıcak, tozlu, mumsu, tatlı ve yumuşak esintiler yapıyor. Baharatlar, turunçgiller, ağaç notaları barındırıyor. Oryantal- baharatlı kategorisinde yer almakta. Sade, basit ve minimalist bir koku formu vardır.

Ajmal- Ghala için, sandal ağacı, sedir ağacı, amber, karanfil, zencefil, kakule gibi notalar açıklanmış.

Ajmal- Ghala- modern tatlı turunçgiller, Doğulu amber ve baharatlar ve sofistike ahşap tandansları veren odunsu notalarla şatafatlı, debdebeli ve zengin bir harman sunmakta ve yüksek düzeyde bir beğeni ve takdir hissiyatına yönelmektedir.

Başlangıç faslında, asitli ve enerjik mandalina ve portakal tahminleri yaptım. Sonra yumuşak ve kremsi bir amber- misk, turunçgillere katılmakta. Parfüm hızlı bir akışkanlıkla tene oturuyor. Koyu ve kaliteli bir amber ve sandal ağacı takdir ediliyor. Bununla aynı zaman zarfında, yumuşak ve tatlımsı baharatlara geçiliyor. Karabiber ve zencefil olarak tahmin ediyoruz. Baharatlı amber formu takdir edilmekte. Aromatik otların yardımcı eleman olduğunu görüyoruz. Ajmal- Ghala- son bölümde ahşapsı notalar ve odunsu amber yapısında bulunmakta. Sedir ağacı, paçuli gibi tozlu odunsu notalar anlaşılmakta.

Ajmal- Ghala- dolgun ve yoğun bir harmana sahiptir. Buna rağmen yapaylık ve sentetiklik vermiyor. Rahatsız edici ayrıntılar yoktur. Notalar iç içe geçmiştir ve uyumludur. Dengeli bir tatlılık vardır. Doğulu / Asyalı amber temalı parfümlerin gayet sade ve özetlenmiş örneklerinden biridir. Çünkü amber temasının, ağaç ve baharatlarla bu denli başarılı harmanlandığı pek görülmez...

Koku düzlemi baskın mandalina, amber, sandal ağacı, biberli baharatlar, ahşapsı notalar ve amber olarak şekillenmekte. Koku formu çok değişmez. Notalar harman halindedir. Doğal, ferah ve huzur verici aromaları vardır.

Derinlik ve konfor noktası mandalinalı amber, baharatlı amber, odunsu amber ve ahşapsı notalar olarak özetlenebilir. Kalıcı, güçlü ve kaliteli bir aroma bütünlüğü vardır. Odunsu notalardan sedir ağacı, ahşapsı tarzdadır. Sandal ağacı yapışkan ve mumsu olmuş. Paçuli ise tozludur.

Ajmal- Ghala- dengeli sıkılırsa, günlük kullanımda kendine yer bulacaktır. Öğleden sonra- akşam, soğuk havalar, serin yaz akşamları ve sonbahar- kış mevsimi için idealdir. Açık hava davetleri, kokteyller ve gece gezmeleri için düşünülebilir. Üç- dört kere fıslatmak yeterli olur.

Çabuk terleyen yağlı ve beyaz tende kalıcılığı iki günü geçmekte. Fark edilirlik ilk sıkışta yoğundur. Devamında tene yerleşir ve sakinleşir. Ten kokusu gibi davranır. Genel beğeniye uymayabilir. Parfüm konusunda tecrübeli olanlar, beğeniyle kullanacaklardır.

Ajmal- Ghala- gayet uygun bir fiyatla temin edilebilir ve koleksiyonluk bir değer taşımaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder