6 Temmuz 2014 Pazar

Abdul Samad Al Qurashi- Al Taef Rose EDP


 

 























Abdul Samad Al Qurashi- Suudî Arabistan kraliyet parfüm markasıdır. Abdul Samad Al Qurashi- Al Taef Rose ( Taif Gülü ) isimli parfüm, konumuz olarak seçildi. Kısa bir yorum olacak. Gül teması, çiçek buketi, meyve karışımı, amber gibi koku nüansları vermekte. Tatlı, kremsi, yumuşak ve tozlu rayihalar salıyor. Meyveli- çiçeksi / misk grubuna dahil edilebilir.

Üst- Taif gülü, çiçek buketi, sardunya, meyve karışımı, yasemin,

Orta- gül, menekşe, Taif gülü, iris, aldehitler,

Alt- misk, Taif gülü, Bulgar gülü, leylak, sümbülteber...

Abdul Samad Al Qurashi- Al Taef Rose- dengeli bir tatlılık ve uyumlu notalar sunuyor. Günlük kullanıma, her mevsime ve her türlü sosyal faaliyete uygundur. Tene özgürce dozajlanabilir. Kalıcılığı bir günü bulmakta. Bunda güçlü ve yoğun çiçek buketi, öd ağacı merkezli odunsu notalar, amber ve sandal ağacı etkilidir. Aynı minvalde de güçlü bir fark edilirlik sağlar. Genel olarak tene oturur ve sahibine dönük fark edilirlik yapar.

Abdul Samad Al Qurashi- Al Taef Rose- gül temalı beyaz çiçek harmanı ve tatlı- tropikal meyvelerle açılmaktadır. Yasemin, frezya, papatya, zambak gibi çiçekleri hissettim. Yumuşak ve kremsi çiçeklere, şeftali, mango, guava, kayısı gibi meyveler destek veriyor. Aralara mandalina, limon, aromatik otlar ( adaçayı ? )serpiştirilmiş. Sonrasında hafif baharatlar ( pembe biber ? ) ve biraz daha pudralı ve tozlu çiçekler sahne aldı. Ama baharatlar çok etkili olmuyor. İris, leylak, sümbülteber, sardunya tahmin edilmekte. Bunlar kapanışa değin etkili oluyor. Son bölümde tatlılık bir miktar artıyor. Vanilya ve yumuşak bir amber sayılabilir. Odunsu notalar burada önemlidir. Kuru ve tozlu bir öd ağacı baskındır. Ve koyu ve kirli bir sandal ağacı düşünülebilir.

Sade, basit ve gösterişsiz notalar algılanır. Doğal, akışkan ve tene hızlıca yerleşen aromalar takdir edilmekte. Temiz ve net hissiyat vermekte. Notalar harman halinde- karışım olarak algılanır. Kaliteli ve güzel bir çalışma olmuş. Günlük kullanımda istenirse, tazeleme yapılabilir. Çünkü, canlı, enerjik ve pozitif bir yapısı vardır. Genel beğeniye de uymaktadır.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder