23 Mayıs 2014 Cuma

Pino Silvestre- Sport Eau De Cologne / 2008



























Pino Silvestre, İtalyan parfüm markasıdır ve 1955 yılında kimyager Lino Vidal tarfından kurulmuştur. Markanın ismi, sarıçam anlamına geliyormuş.

Pino Silvestre Sport çiçeksi notalar, odunlar, narenciye ve aromatik notalar ile şekillenmektedir. Aromatik- narenciye grubunda gösteriliyor.

Üst- mandalina, zencefil, turunç yaprağı yağı,

Orta- portakal çiçeği, karanfil, manolya, yasemin,

Alt- tolu balzamı, misk, amber, vetiver...

Giorgio Armani Eau Pour Homme esintileri sunuyor. Yaz mevsimine uygun bir kokudur. Hafif, fresh, tatlı etkiler vardır. Tıraş sonrası losyonları andıran bir karakter taşır.

Narenciye- yeşil aromatik tarzı yansıtır. Ferah ve keskin turunçgiller ve tatlı baharatlar güzel ve modern bir başlangıç yapmıştır. Kaliteli, lüks ve beğeni düzeyi yüksek bir harmanı bulunur. Açılıştan bir müddet sonra daha turunçgil esintilerinin devam ettiğini görürüz. Bu sefer turunçgil- aromatik his vardır. Buna yeşil bitkiler ve erkeksi çiçekler katılıyor. Karanfil ve yasemin alınıyor. Karanfilde biraz daha baharat tonlaması fark edilir. Çünkü, biberli zencefil- karanfil kombinesi takdir edilmekte. Kapanış bölümünde ise, odunsu- misk karakteri baskındır. Yosun, reçine buna destek verir.

Tenimde yasemin, karanfil ve zencefille kalıcılık yaptı. Diğer taraftan narenciye esintileri parfümün genelini domine eder ve narenciye- reçine çizgisinde tene yerleşip kurur. Hafif, dengeli ve akışkan aromalar mevcuttur. Rahatsız edici ayrıntı yok. Çok kaliteli ve temiz limon kolonyası hissi var.

Koku düzlemi turunçgil- baharat- yeşil otsu rayihalar- çiçekler- odunsu/ misk hissiyatı biçimindedir. Açılışta mandalina baskındır. Sonra turunçgil harmanı içinde portakal çiçeği fark edilir. Zencefil- karanfil de işin içine karışınca, turunçgilli baharat olarak yorumlanır.

Derinlik ve konfor noktası zencefil, karanfil, yasemin, odunsu misk, reçine çizgisinde şekillenir. Burası en güzel yeri olmakla, tene oturup kuruyan, kalıcılık yapan, kaliteli bir bölümdür.

Tende kalıcılığı 12 saate değin, hafif esintilerle oluyor. Fena değil. Fark edilir yönü de başarılı olmakta. Baharat ve erkeksi çiçek karışımı öne çıkıyor. Yaz mevsimi parfümü olduğu için; günlük kullanımda her ortama ve uğraşa yöneliktir. Güvenle kullanılabilir. Dozaj konusunda sorun olmaz. Bolca sıkılabilir. Genel beğeniye uygundur. Armani Eau Pour Homme' un biraz astronomik bir fiyatı olduğu malûm... Pino Silvestre Sport, onun yerine seçenek olabilir.

Koku - 5 Kalıcılık - 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Koku Pino Silvestre'ye benziyor mu? Tamamen farklı bir koku mu?

    YanıtlaSil