4 Temmuz 2014 Cuma

Abdul Samad Al Qurashi- Body Musk ( Musk Al Jism ) EDP


























Arap niş parfüm markası Abdul Samad Al Qurashi' nin parfümleri önemlidir. Şimdi de Abdul Samad Al Qurashi- Body Musk isimli parfümü yorumlayacağım. Anlamı vücut miski demektir. Kaynaklarda Musk Al Jism olarak da geçiyor.

Kremsi, yumuşak, taze, sabunsu rayihalar var. Dengeli bir tatlılık veriyor. Beyaz misk, parfümü domine ettiği için, şurubumsu, yapışkan ve tutkal gibi aromalar egemendir. Temiz, aromatik- fresh ve hafif kokular salmaktadır.

Abdul Samad Al Qurashi- Body Musk isimli kokunun aromaları genelde harman halinde- tek parça algılanmaya müsaittir. Tene çok çabuk oturup yerleşir. Ve beyaz misk aroması tene yapışır... Çiçeksi notalar açılışta baskındır. Gül, yasemin, sardunya, menekşe gibi çiçekler hissettim. Çiçeksi notalar tenden gitmeden, şeftali ve mango tarzında yumuşak tropik meyveler sahne aldı. Daha sonra odunsu bazlar, misk ve öd ağacı bunu takip etti. Ağaçsı- odunsu vurgulardan sandal ağacı ve hafif ve yumuşak öd ağacı algılanabilmektedir. Kapanışta odunsu notalar ve misk baskındır.

Abdul Samad Al Qurashi- Body Musk, tene yerleşme döneminde hafif sabunsu aromalar da veriyor= Menekşe ve sardunya kaynaklı olabilir. Sonlarda bir miktar pudralı tonlar da var... Diğer çiçeksi notalar kremsi, yumuşak beyaz çiçekler tarzındadır.

Sürprizi olmayan bir parfüm... Notalar dengeli ve uyumlu olmuş. Düz çizgide giden ve çok değişmeyen kokusu var. Her mevsim ve her ortamda rahatlıkla kullanılır. Günlük kullanım kokusudur ve çiçeksi kolonya tarzındadır. Kalıcılık ve fark edilirlik gibi değerleri de bu minvalde ele alınmalıdır. Dozaj konusunda serbestsiniz. Günümüzün modern parfümlerine bir örnek teşkil ediyor. Genel beğeniye yöneliktir.

Koku- 4 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder