7 Temmuz 2014 Pazartesi

Abdul Samad Al Qurashi- Deer Musk Gazelle ( Black Musk ) EDP



























Kaynaklarda Black Musk olarak geçen Abdul Samad Al Qurashi- Deer Musk ( Geyik Miski ) parfümünü değerlendirmek yerinde olacaktır. Koyu, yapışkan, mumsu, tutkalımsı bir yapısı vardır. Neredeyse hiç tatlılık barındırmadığını söylemek abartı olmaz. Dedelerimizin kullandığı hacı yağlarına benziyor. Ancak gene de, kaliteli ağaç ve ahşap notalarıyla önemlidir.

Abdul Samad Al Qurashi- Deer Musk- kokusu çok değişmeyen, sürpriz yapmayan bir parfümdür. Aromaları sade ve basit olmakla birlikte zengin ve dolgundur. Oryantal- baharatlı / deri grubunda yer alabilir. Parfümün genelinde hayvansal misk kullanımı yoğundur. Odunsu notalar, öd ağacı ve deri teması, baharatlar ön planda bulunacaktır. Kirli, tozlu, ağır tonlamalar mevcuttur. Yoğun öd ağacı, deri ve hayvansal miskten dolayı, her daim sentetik ve yapaylık görülür. Bunun özel bir tercih olduğu görüşündeyiz. Çünkü, yalnız Araplar ve Kuzey Afrika insanları kullansın diye, üretilmiş bir koku izlenimi veriyor. Bizim ülkemizden de bu tip kokulara merakı olanlar kullanabilir.

Abdul Samad Al Qurashi- Deer Musk- tene hemen yapışıyor ve yıkanmadıktan sonra da çıkmama eğilimi gösteriyor. Keskin ve yağlı bir öd ağacı, deri, misk yağı ile hemen tene yerleşmekte. Buna tozlu ve sıcak karanfil ve tarçın katılıyor. Aynı dönemde odunsu notalar devreye giriyor. Kuru ve tozlu paçuli ve sedir ağacı önemlidir. İkinci sırada vetiver gelir. Sardunya gibi baharatlı çiçekler ve tütsü ile iyice tene yapışmakta. Reçineler (  laden otu ) olabilir. Ahşap notaları, koyu amber, vanilya ve huş ağacı ( deri benzeri- ama ferah olan ) en son seçebildiğimiz aromalar oldu. Gayet sıcak ve yağlı bir parfümdür.

Aslında bu parfümün özeti= Hayvansal misk, deri, öd ağacı ve amber olabilir. Diğerleri zaten yardımcı elemandır. Günlük kullanıma uymaz. Tene çok uygulanmaması gerekir. Sonbahar- kış dönemi, akşam vakti, soğuk havalar vb. kullanım için uygun zamanlardır. Kalıcılığı fark edilirliği malum... Kalabalık yerde sıkılmaz. Kendinize yontacağınız koleksiyonluk bir kokudur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder