2 Temmuz 2014 Çarşamba

Abdul Samad Al Qurashi- Makkah Blend EDP



























Suudî Arabistan kökenli niş parfüm markası Abdul Samad Al Qurashi, Arap kraliyet ailelerine udîhindi temalı kokular üretmektedir. Dünyanın en büyük kişiye özel parfüm tasarım markasıdır.

Bu markanın, Rochas Men tarzındaki parfümünü değerlendireceğiz=  Abdul Samad Al Qurashi Makkah Blend, oryantal grupta gösteriliyor. Çiçeksi notalar, aromatik otlar, misk, gurme tarzı bu parfümle ilgili donelerdir. İsmi Mekke' den esinlenilmiş.

Thierry Mugler A Men ve Bond No. 9 New Haarlem' de rastladığımız koyu kahve/ kakao- bitter çikolata teması bu parfümde de var. Ayrıca, bu yönüyle Rochas Men' den daha kaliteli ve lüks bir koku olmuş.

Üst= Bergamot, lavanta, aromatik otlar,

Orta= Paçuli, kahve,

Alt= Öd ağacı yağı, misk, vanilya, karamel.

Ekşi ve taze bergamot, tatlı lavanta ve bitkisel notalarla olan açılışı beğendim. Rochas Men etkisi daha başlangıçta belli oluyor. Modern, ferah, güzel bir yorum söz konusudur. Ve Abdul Samad Al Qurashi gibi köklü ve gelenekçi bir markanın yeniliklere açık olduğunu gösteriyor.

Sonra paçuli merkezli odunsu notalar ve kahve/ kakao aromaları gelmekte. Burada koyu kahve- çikolata, hatta karamelli bisküvi biçimlenmesi var. Ortalardan itibaren gurme tarzı kendini gösteriyor. Kapanışta ise, öd ağacı ve yumuşak bir vanilya- misk işbirliği var... Tene oturduğunda amber gibi kokuyor.

Detaylara geçelim= Abdul Samad Al Qurashi- Makkah Blend- parfümünde öd ağacı kuru ve gayet yağlıdır. Açılışta turunçgiller keskin ve ferah bir hava veriyor. Aynı biçimde paçuli de keskin ve tozludur. Ancak, karmaşa gibi görünen bu nüanslar insanı rahatsız etmez. Çünkü yumuşak vanilya- misk ve çok güzel ve lüks kahve- kakao vurgusu ile parfüm sevimli ve kabul edilebilir hale geliyor.

Koku düzlemi turunçgiller, aromatik otlar/ lavanta, odunsu notalar, gurme tarzı, öd ağacı ve misk şekline girmiştir. Notalar birbirinin içine geçmiştir. Temiz ve net aromalar var.

Derinlik ve konfor noktası lavanta, paçuli, kahve/ kakao ve misk olarak seçilmektedir. En çok bu bölümü beğendim. Güzel, kalıcı ve kaliteli nüanslar var.

Abdul Samad Al Qurashi- Makkah Blend' in, tene oturup güzelleşmesi lavanta, paçuli, gurme tarzı ve öd ağacı aromalarıyla gerçekleşiyor. Tende kalıcılığı bir güne yakındır. Sıkıştan iki saat sonra tene yakın durur. Yaz sıcağına gitmez. Sonbahar- kışa yöneliktir. Eğer yazın sıkılacaksa, akşam saatleri uygundur. Günlük kullanıma izin verir. Davet, kokteyl ve kısa gezintilerde kullanılır. Gene de dengeli sıkılmalıdır. Çünkü, paçuli, öd ağacı gibi keskin aromalar var.

Büyük ölçüde rafine, akışkan ve dengeli harman beğeniliyor. Rochas Men' in kokusuna alışanlar için rahatsız edici olmayacaktır. Güzel tarafı ise, yumuşak, aromatik ve dinamik tarafının daha fazla basın olmasıdır. Parfüm dünyasında bir yenilik getirmiyor. Ne ki, genel beğeniye uygundur. Aromaların seçimi ana akım markaları hatırlatıyor. Ancak, koku kalitesi olarak niş bir markadan beklenen performansı gösteriyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder